Автобус от градския транспорт на Пловдив закъса на кръстовището на „6 септември” с „Васил Априлов”, предаде репортер на TrafficNews.bg. Рейсът е спрял в средата на кръстовището и създава проблеми и на без това натоварения трафик.

В същото време закъснения на автобуси от градския транспорт в Пловдив изнервиха чакащите по спирките на града. Читатели на TrafficNews.bg сигнализираха, че са чакали автобуси по някои линии по 15-20 минути, стоейки в снега.

От Общината обясниха, че закъсненията на автобусите са в рамките на допустимите 30 процента. Това означава, че ако един автобус има курс, който да отнема 30 минути, е допустимо закъснение от 10 минути.

Автобусите в Пловдив се движели по-бавно заради лошите метереологични условия и непрестаниня снеговалеж. Така се получавало леко изместване в разписанието и движението на машините.

Всички автобуси от градския транспорт днес са тръгнали навреме и не е имало пропуснати курсове. Това заяви зам.-кмета по транспорта Златин Велев. В понеденик е имало проблеми с автобуси по линиите 6 и 15. Машините, изпълняващи първите курсове за деня, не са могли да запалят заради температурата от -16 градуса и проблемите с дизеловото гориво.

От администрацията са предупредили превозвачите днес ситуацията да не се повтаря и днес първите автобуси по всички линии са тръгнали успешно.