Стоил Георгиев , който жестоко преби собствения си питбул в Кършияка, употребявал  редовно наркотици, научи TrafficNews. По информация на живеещи в квартала, имало слух, че младият мъж има отключено заболяване, вследствие на всекидневната употреба на забранени вещества. Вероятно това подтиква Стоил да извършва подобни садистични действия. Припомняме, че  ученици от ФЕГ „Антоан дьо Сент – Екзюпери” сигнализираха незабавно органите на реда за случката, която се разви вчера сутринта. Младежите забелязали питбула, който минал покрай гимназията, а видно картината била ужасна, защото кучето изглеждало брутално пребито и нарязано, със счупено краче. Момчетата станали свидетели как стопанинът с ритници вкарал кучето в апартамента си точно срещу учебното заведение.

Те подали веднага сигнал до 112 и по-късно, след идването на патрулните полицаи, Георгиев е бил задържан. След дълъг престой в полиция и прокуратура, кучето най-накрая е било спасено и в момента го лекуват в клиника.

Предполага се, че Стоил освен нанасяне на побой върху животното, е извършвал и полови актове с него неведнъж. Това не е тайна и за съседите на мъжа. Всички били наясно, че той бие животното си, но от страх не са подавали сигнали. По разказ на хората в района, мъжът бил изключително агресивен и посягал на деца от блока. Това агресивно и неадекватно поведение ,според тях е вследствие на дългите години, в които Георгиев е употребявал забранени вещества.

Пред медията ни разказаха, че Георгиев е на около 30 години и това не първото животно, над което издевателства по този начин. По думите на живеещи в квартала, той обитава сам апартамента си в Кършияка, защото близките му живеят в чужбина. Те разказаха още, че от малък обикалял със съмнителна компания. Преди да започне да употребява наркотици, Стоил изглеждал приветливо и не се държал по този начин. Сега апартаментът  му приличал на депо за боклуци. 

TrafficNews продължава да следи случая. Медията ни поздравява младежите от Френската гимназия, които спасиха тормозеното животно за смелата и отговорна постъпка. 

Стопанин преби жестоко питбула си в Пловдив, ученици извикаха полицияКъм момента кучето е спасено и настанено в клиника