Украинските военновъздушни сили казаха, че са свалили всичките 13 дрона, с които Русия снощи е атакувала седем региона в страната, предаде БТА.

Руските сили взеха на прицел критична инфраструктура в Ивано-Франковска област и падащи отломки причиниха пожари, заяви по-рано днес управителката на едноименната област. Според нея спешните екипи все още работят и към момента няма подробна информация за щетите по критичната инфраструктура.

При снощната атака с дронове са били повредени и две частни жилища и кола в Днепропетровска област, написа управителят на областта в приложението "Телеграм".

Според управителя на Хмелницка област в небето над нея са били свалени два дрона и няма информация за щети или жертви.

Неотдавна Русия засили ударите си срещу украинската критична инфраструктура и през март нанесе значителни щети на енергийната система на страната, отбелязва Ройтерс.

Междувременно местни официални представители казаха, че броят на жертвите след руския въздушен удар в Чернигов в Северна Украйна е достигнал 18 души. Броят на ранените, след като три ракети поразиха центъра на града, е нараснал на 78 души.

Управителят на Черниговска област Вячеслав Чаус написа в приложението "Телеграм", че тази сутрин е приключила спасителната операция.

Вчерашната атака бе най-смъртоносният руски удар от седмици и предизвика призиви от страна на висши украински служители за още подкрепа за противовъздушната отбрана, отбелязва Ройтерс. Русия отрича да взема на прицел цивилни.