Либхер и тази година допринесе за облагородяването на градската среда и зелените площи с провеждане на инициативата Active Green тази събота 13.04.2024 г.. Active Green е кампания на Либхер-Хаусгерете Марица за опазване на природата и облагородяване на градската среда, стартирала успешно още през 2012 г..

Над 200 доброволци се включиха в 12-тото издание на инициативата Active Green, като ремонтираха и боядисаха огради и съоръжения на детски площадки в кварталите „Южен“ и „Северен“ и засадиха над 80 дръвчета в квартал „Тракия“.

Равносметката от вдъхновяващата инициатива е общо 35 ремонтирани и боядисани пейки; възстановена и реновирана 100-метрова ограда на детски площадки; засадени 46 полски ясена, 40 чинара, 2 броя каталпи, 7 броя лейланди и един бор.

Част от доброволците се включиха със семействата си, а техните деца, със своя възторг и пламенност твориха добро и впечатлиха силно живущите наоколо

Active Green е добра практика, показваща ангажимента на Либхер към обществото и подобряваща околната среда и условията, в които живеем всички ние.