Нито един купувач не се появи на последния публичен търг за занемарената почивна база в Клисура. Соц хотелът е обявен отново за продажба, като цената се е понижила до стойността на тристаен апартамент в Пловдив.

Имотът, който се намира в югозападната част на старопланинския град Клисура, е обявен за публична продан от частен съдебен изпълнител в опит да се покрият натрупаните задължения на собственикът му. Хотелът е на софийското дружество „Планет Сървис“ ЕООД, управлявано от Христина Мичева. Историята на имота показва, че през 2017г. той е бил ипотекиран. Мичева, която е едноличен собственик на капитала, има дялове в още няколко фирми, включително „Пи Ес Хотели“ ООД, където упражнява хотелиерска и ресторантьорска дейност съвместно със Снежана Мичева.

Справка в списъка на НАП на фирми с неуредени публични задължение показва, че „Планет Сървис“ дължи на държавата над 11 000лв. (към 21 март 2023г.), а „Пи Ес Хотели“ е задлъжняла с 58 000лв. (към същия период). Двете фирми са задлъжнели и на Първа инвестиционна банка. През май 2023г. заради неизплатените дългове банката е завела частно гражданско дело и при закрито заседание през юни е взето решение „Планет Сървис“ и „Пи Ес Хотели“ да изплатят солидарно на заявителя над 266 550 лв., представляващи главници и лихви за периода от 1 година. В края на август е наложена възбрана върху почивната база „Клисура“ и по-късно тя попадна в ръцете на ЧСИ от Пловдив. 

Стойността на имота, макар състоянието му да не е задоволително, покрива търсената от банката сума. Комплексът е изграден върху терен с обща площ от 2 200 кв. м., а РЗП-то му е 852 кв.м. Базата разполага с кухня, административна сграда, две дървени бунгала, вила, гараж и тоалетна. Сградите са водоснабдени и електрифицирани.

Състоянието на имуществото обаче не е никак запазено, а новият собственик ще трябва да инвестира доста, ако иска базата да му носи приходи от туристическа дейност. 

Настоящият търг стартира на 29 март и ще продължи до 29 април тази година, а евентуалният нов купувач ще бъде обявен на 30 април. Началната цена от която ще започнат наддаванията е 276 000.00 лв. или 141 116 евро.

Занемарена почивна база в Клисура в хватката на ЧСИ, дългове повлякоха собственика ѝИмотът е собственост на Христина Мичева, която стопанисва и Парк Хотел Троян

Никой не пожела да купи занемарената почивна база в Клисура, а собственикът все още тъне в задълженияОсвен към банка, дружеството има неуредени публични задължения и към НАП