За пореден път проектът за новия лъч на Околовръстното на Пловдив ще бъде актуализиран и преработен. Община Пловдив пусна обществена поръчка на директно договаряне с проектантите от „Пътпроект” на стойност от 8500 лева без ДДС.

Те трябва да направят корекциите, за да може да започне дългоочакваното строителство  на Югоизточния обход.

Актуализацията включва направата на заданието за подпорна стена от 150 метра с височина от 1,5 метра, както и съгласуване за изместване 400 kV кабели на  Електроенергийния системен оператор. Също така трябва да се препроектира надлеза заради разминаването от 42 см при нивелетата на жп линията и да се направи  план за отводняване и хидравлични изчисления на окопи.

Междувременно трябва да се реши и казуса с ПУП-а между НКЖИ и АПИ. След това да се изготви парцеларен план, да се отчуждат имоти, ако има такива и да се пристъпи към строителството.

Кметът Костадин Димитров неведнъж заяви, че е лично ангажиран с проекта, като работи усърдно за изчистването на всички пречки към важния проект за завършването на ринга на Околовръстното.

За проекта има избран фирма в лицето на „Трейс”, както и 35 млн. лева в бюджета на АПИ за строителството на обекта.

Ще започне ли скоро строителството на Югоизточния обход на Пловдив?Решаваме проблемите един по един за Околовръстното, но има още много работа, заяви Костадин Димитров