Проблемът с паркирането в града от ден на ден се задълбочава. Множество коли, малко паркоместа е картина, която се настанява в зони на града, които доскоро не са изпитвали дори затруднения с това.

В същото време има неразбираеми неща, като това, че съществува паркинг със 120 свободни места, който почти не се използва. Общинският паркинг до многофункционална спортна зала „Колодрума“ има два режима на работа - почасова и месечен абонамент.

Той е с 24/7 видеонаблюдение, както и автоматична бариера. На метри от него пък се издигат все повече жилищни мастодонти, а не малка част от новите комплекси са изградени. Там е истинска война за паркиране, като неведнъж TrafficNews е писал за проблема.  От една страна хората явно предпочитат да участват в междусъседски войни за паркиране, а от друга да спират нерегламентирано в съседни терени със знак „забранено паркирането” и да рискуват глоби, вместо да плащат месечен абонамент. Той е на стойност от 60 лева на месец, като това е един от най-евтините паркинги в града. Въпреки това – той пустее. 

От ОП „Паркиране и репатриране” и ОКТ възнамеряват да сложат бетонни блокове към съседните терени, които са зелени площи, за да се ограничи паркирането там.  Шефът на първото ОП Нъшан Деркалестаниан заяви, че всеки живеещ или работещ в зоната, може да си заяви абонамент при тях, като изкарването на документите е изключително лесно. Самата бариера пък прочита автоматично номера и не е необходимо да се вадят пропуски – колите се вкарват автоматично в системата с първата такса.