Реал Мадрид елиминира Манчестър Сити в полуфиналите в Шампионската лига, след като ги победи след драма с дузпи. Редовното време завърши при 1:1, а първият мач беше 3:3 и след общ резултат 4:4 трябваше да има продължения. Те обаче не излъчиха победител, а се стигна до дузпи, в които Реал спечели след 4:3.

В 12-та минута Реал Мадрид успя да откри резултата, Винисиус получи топката в пеналта и намери чудесно Родриго, който стреля, първоначално Едерсон изби, но топката се върна при бразилеца и той вкара за 0:1.

В 17-та минута Сити уцели греда след удар с глава на Холанд, който срещна напречната греда.

В 76-та минута домакините успяха да изравнят, Доку пусна пас в наказателното поле, който беше изчистен от Рюдигер, но топката отиде право в Кевин Де Бройне, който простреля Лунин за 1:1. 

До края на редовното време не падна нов гол и мачът влезе в продължения.

В тях двата тима не рискуваха и нямаше много чисти голови положения. 

Така се стигна до дузпи, които трябваше да решат крайния победител.

При първите изпълнения Хулиан Алварес реализира, но Лука Модрич пропусна. При вторите изпълнения Бернардо Силва изпусна, а Джуд Белингам не пропусна и резултатът беше изравнен. След това Матео Ковачич пропусна за Сити, а Лукас Васкес не сгреши за Реал и испанците излязоха напред в резултата. При четвъртите изпълнения Фил Фоудън реализира за Сити, но същото направи и Начо. В решителната пета дузпа вратарят Едерсон застана зад топката, но той би страхотно наказателния удар и изравни резултата. За Реал Антонио Рюдигер обаче също не сгреши и така след 4:3 при дузпите Реал Мадрид се класира за полуфиналите.

Байерн Мюнхен се класира за полуфиналите в турнира, след като победи с 1:0 Арсенал реванша в Мюнхен. Така баварците се класираха за топ 4 с общ резултат 3:2. 

В 64-та минута Рафаел Герейро центрира в пеналта, а Йошуа Кимих засече с глава и прониза Рая за 1:0.

След 2:2 в първата среща и общ резултат 3:2 баварците се класираха за полуфиналите. 

Така в битка за място на финала ще играят Реал Мадрид - Байерн Мюнхен, а в другия полуфинал ще се срещнат Борусия Дортмунд и ПСЖ. 

Полуфиналите са на 30 април-1 май - първи срещи и реванши на 7-8 май. 

Големият финал е на 1 юни на "Уембли".