„Според мен ул. „Христо Г. Данов” в частта си покрай Градската градина трябва да остане пешеходна, но това решение ще го вземе Общинският съвет. Навсякъде около такива паркове се оформят пешеходни зони. Посетителите могат да се разхождат и да си почиват и това да е безопасно. Няма родителите да се притесняват, че детето им ще изкочи пред някоя кола”, коментира кметът на район „Централен” Георги Стаменов.

Той подчерта, че до момента от проучванията на екипа му тази част от улицата служи повече за служебен паркинг на ЕВН, районната администрация, КНСБ, а едва 5-6 са свободните места за Синя зона.

Предстои дебат в Общинския съвет по темата, но по думите на Стаменов, на пръв поглед трудните решения за подобни ограничени за коли улици в последствие са били удачни.

Срещу затварянето обаче нееднократно възнегодуваха хора, които живеят и имат обекти на въпросната отсечка, въпреки че не не веднъж от районната администрация уточняваха, че както и в Капана, ще има достъп на коли за зареждане в определени часове.

Гласът на пловдивчани: 60% подкрепят идеята отсечка на ул. "Христо Г. Данов" да стане пешеходнаОчаква се предложението да бъде дискутирано на следващата сесия на общинския съвет

Ул. „Христо Г. Данов” – нова значка на ревера на Пловдив или служебен паркинг? Изборът изглежда лесенУчастъкът от улицата може да се превърне в нов „Капанa”, без да се допускат грешките от него