Частен съдебен изпълнител пусна на търг вила край Бачково, заедно с прилежащия към нея поземлен имот. Това е трета поредна публична продан, като началната цена от която ще започнат наддаванията вече е паднала до 20 000 лева. Настоящата актуализирана оценка на имота и сградата към него е 25 000 лева.

Имотът се намира във вилната зона на село Бачково, местност „СРЕЩУ“ и е със статут на земеделска земя. Общата площ на земята е 412кв.м. Самостоятелната сезонна еднофамилна вила към нея е на два етажа с обща площ 27 кв./м. и притежава панорамна гледка към селото. До нея се стига по черен път.

Земята и вилата са в съсобственост между трима души, като половината е на двама от длъжниците. По ¼ /една четвърт/ идеална част собственост имат Станислава Димитрова Попхристева и Веселин Димитров Попхристев.

Другата ½/една втора/ идеална част е собственост на Валентина Йорданова Бъчварова-Попхристева, като тя е дала съгласие за изнасяне на публична продан и на нейната идеална част.

Причината, поради която имотът попада в ръцете на ЧСИ Иво Кралев е задължения на двамата от настоящите собственици. Върху него има наложени възбрани по няколко изпълнителна дела.

Настоящият търг ще започне на 30 април, като желаещите могат да подават своите своите оферти до 30 май 2024 г. Евентуалният нов собственик ще бъде обявен на 31 май.