Бойко Рашков се е срещал най-малко 10 пъти с обявените за контрабандисти Стефан и Марин Димитрови, докато е бил министър. Това стана ясно по време на заседание на парламентарната комисия за скандала в митниците.

Ето какво беше изнесено като данни пред комисията:

Станислав Балабанов, ИТН: "Ще ви запозная с писмото от МВР до комисията: Кога следните лица са влизали в сградата на МВР: Марин и Стефан Димитрови, Банкова и Паскал. В книгата за пропускателен режим е отразен достъп до обекта както следва (по времето на Бойко Рашков):

28 май 2021 г. Марин Димитров се среща с Бойко Рашков в сградата на МВР;

15 юни среща с Бойко Рашков в сградата на МВР;

21 юни Димитрови среща с Бойко Рашков в сградата на МВР;

21 юли Марин Димитров среща с Бойко Рашков в сградата на МВР;

27 август Стефан Димитров среща с Бойко Рашков в сградата на МВР;

16 септември Марин Димитров среща с Бойко Рашков в сградата на МВР;

28 септември;

22 март 2022 г.;

30 март 2022 г.

Петя Банкова - 19 декември 2 часа среща с Кирил Ценкин (бившият охранител на Кирил Петков)

Живко Коцев не е декларирал че е получил часовник като подарък."

Бойко Рашков лъже и то лъже пред цяла България, като каза, че не познава тези хора, а аз ви изчетох над 10 срещи с тези хора в МВР. Живко Коцев като част от системата на МВР е подпомагал тези, които е разработвал. Този човек беше предложен за главен секретар от генерал Атанасов и този човек трябваше да отговаря за провеждането на изборите. За мен това е тежък политически скандал", допълни още Балабанов.

Константин Бачийски, ПП-ДБ: "Рашков каза, че познава тези хора, защото те бяха сигналоподатели срещу Бойко Борисов. Не знам къде сте чул, че не ги познава."

Йордан Цонев, ДПС: "Имам повече от 30 години трудов стаж и съм се нагледал на страшни срамотии, но на такова нещо не съм бил свидетел. Не защото не е имало контрабанда, корупция... Съвсем очевадно е участието на Бойко Рашков в цялата тази схема."

Рая Назарян, ГЕРБ-СДС: "Може да се направи едно заключение, защото има и снимков материал... Може да считаме, че има сериозна дейност извън закона и това, че е разкрита, може би е добър момент. Притеснително е участието на главния секретар, притеснително е, че назад във времето има данни за константно негово поведение."

Румен Гечев, БСП: "МВР е превърнато в хан и няма контрол. Вие в момента основателно от сглобката се нахвърляте един върху друг, но тези хора сте ги избирали общо. Като бяхте в сглобката всичко беше наред, сега се разпадна тази работа.". предаде БНТ. 

Близък на Паскал организирал срещи на Петя Банкова с Живко КоцевИма снимки от срещи между Петя Банкова и Живко Коцев, организирани от Стефан Димитров

Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста

Живко Коцев влезе за разпит в сградата на Антикорупционната комисия

Живко Коцев вече е обвиняем