Готов съм да поема поста на външен министър. Разочарован съм от колегите от ПП. Логиката на техните изказвания следва изцяло логиката на президента Радев. Това депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов, който е предложен от служебния премиер Главчев за поста външен министър.

"Служебният министър-председател ми се обади първо на мен. Аз, разбира се, съм се консултирал с председателя на партията. Като заместник-председател няма да взема решение без да изговоря това с него. Получих пълна подкрепа от г-н Борисов. Така че първият разговор е между мен и г-н Главчев, който очевидно не е могъл да се сработи с външния министър, който той освободи - г-н Димитров. Де факто е търсил възможност да гарантира ясна външна политика, опряна на ясен европейски и проатлантически профил на човек, който ще следва подобен тип политика", каза Митов.

За президента Радев това ще е тест за неговата външнополитическа ориентация. Той много добре знае какви убеждения имам.

Господин Главчев е взел това решение абсолютно самостоятелно, уверен е Митов.

Припомняме, че на 15 април служебният министър-председател Димитър Главчев предложи Стефан Димитров да бъде освободен от поста външен министър. В предложението до президента Румен Радев той предложи поста да заеме Даниел Митов.