Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Томаш ще насочи вниманието си към привличане на български футболисти през лятото, съобщава "Тема Спорт". Специалистът е взел решение селекцията да се състои предимно от играчи от родното първенство.

"Може да вземем и чужденец, но това не е на всяка цена и трябва наистина да съм убеден както в неговите качества, така и в това, че превъзхожда с класи българските играчи", категоричен е Томаш. Локо Пд ще се нуждае от минимум 5 нови попълнения, тъй като през лятото тимът ще бъде напуснат от почти толкова играчи. Отделно от това, в момента смърфовете не разполагат с дълга резервна скамейка. А това трябва да се промени, за да може не само да не бъде отбелязано отстъпление през следващата кампания, но и да има надграждане.

На този етап сигурен напускащ е Динко Хоркаш - вратарят е с изтичащ договор и не играе в мачовете. Освен него с изтичащи договори са още титуляри като Евандро и Бабакар Дион, както и Йоан Баи. Владимир Медвед, който е под наем от Пирин най-вероятно няма да остане в отбора. Договорът на капитана Димитър Илиев също изтича, но не се очаква да има изненади и най-вероятно той ще остане в отбора.