Всички ние поне веднъж сме използвали режим „инкогнито“, когато използваме браузър. Ако сърфирате в Интернет обаче анонимно, това не означава, че вашите дейности са напълно скрити.

Например, ако използвате Google Chrome за инкогнито сърфиране в мрежата, ще видите известие, че историята ви на сърфиране, бисквитки, формуляри и данни за уеб страници не са запазени.

Цялата тази информация обаче все още може да бъде видима за вашия интернет доставчик.

Много хора не знаеха тези подробности и смeтнаха, че Google ги е измамил. Следователно те решиха да заведат дело срещу  технологичния гигант.

Миналата година Google поиска от американски съд да отхвърли подобни твърдения с аргумента, че потребителите са се съгласили с условията, които са били ясно обяснени.

Наскоро се случи нов заговор, когато съдия Люси Кох отхвърли жалбата на Google, което също означава зелена светлина за съдебни спорове. Ако решението не е благоприятно за Google, компанията е изправена пред глоба от поне 5 милиарда долара.

Според делото, ако потребителите са наясно какво всъщност е „режим инкогнито“, много от тях няма да посетят някои уебсайтове. В отговор на отхвърлената жалба Google отговори, че „ще се защити категорично“.