Вътрешният министър Калин Стоянов отправи благодарности към полицаите, извели барикадиралия се бивш техен колега от Пловдив Венцислав Караджов тази сутрин без инциденти.

По информация от пловдивската полиция, малко преди 6 ч. тази сутрин Караджов е склонил да се предаде без съпротива. Той не е бил въоръжен, в дома не са открити и взривни вещества, каквито подозрения имаше в началото на кризата.

Напрежението, ангажирало целия капацитет на силите на реда, продължи около 12 часа. 

Дотук се стигна, след като Върховният касационен съд постанови с окончателно решение най-тежката присъда - доживотен затвор, за това, че на 15 май 2016 година е застрелял родителите си. При тази вест Караджов се е барикадирал с думите, че  "няма да лежи невинен в затвора и е решен на всичко".  Това е станало към 17:30 ч. снощи, когато екип на съдебна охрана е пристигнал, за да задържи Караджов за изпълнение на присъдата. 

Тогава той е скъсал гривната, с която бе под домашен арест и заплашил полицаите, след което се барикадирал в дома си.

МВР министърът използва Фейсбук профила си, за да поздрави колегите си, участвали в тежката операция:

"Благодаря на колегите от ГДЖСОБТ, Института по психология, ОДМВР-Пловдив, както и на Окръжна прокуратура-Пловдив, за това, че не допуснаха да се случи най-лошото и развръзката по снощния случай с барикадиралия се мъж в дома му приключи благополучно!

Не беше използвана сила и никой не пострада. През цялата нощ бяха водени повече от 12 часа тежки преговори и въпреки кризистните моменти, в ранните часове на днешния ден мъжът се предаде на полицейските служители.

Колегите си свършиха професионално работата за безпроблемното разрешаване на случая".

След двойно убийството и доживотна присъда, Караджов няма какво да губиБившият полицай се е заклел , че няма да влезе в затвора

След среднощната барикада: Бившият полицай Караджов се предадеОбвиненият в двойно убийство получил знак

Караджов се опитал да се обеси, но кабелът се скъсал – приел го като знак на съдбатаСлед неуспешния опит за самоубийство той се е предал на полицията