Бившият полицай Венцислав Караджов доброволно се е предал рано тази сутрин, след като цяла нощ се бе барикадирал в дома си. Както TrafficNews.bg съобщи, до тук се е стигнало, след като Караджов е научил,че Върховният съд е потвърдил доживотната му присъда за убийството на родителите му Божура и Цветан. До този момент той бе под домашен арест, но ситуацията ескалирала след окончателната присъда.

Около 17.30 часа вчера в полицията постъпва искане за съдействие от "Съдебна охрана" за отвеждане на обвиняемия.

"Същият отказва, барикадира се и заплашва служителите, че ако влязат в имота, ще има много пострадали, заплашва, че се е подготвил с опасни вещества, най-вероятно и взривоопасни", поясни директорът на полицията в Пловдив Георги Чергов.

Тогава полицията извиква допълнително подкрепление. След идването на място на допълнителни сили е сформиран оперативен щаб с участието на психолози. Предаването на мъжа е станало след продължително убеждаване от страна на психолозите. Имало е кризисни моменти, но не се е стигнало до използване на сила.

"Не са използвани помощни средства, няма пострадали. Жилището се проверява, но към момента не са открити нито оръжия, нито взривни вещества".

По разказ на адвокататката му Зоя Тошкова Караджов е решил да се предаде, след като получил знак. Тя е категорична, че той е бил в стабилно психично състояние през цялото време. Още снощи той и заявил, че няма да лежи в затвора.

Преди 8 години, точно на днешния ден и точно в къщата, която се барикадира, Караджов прострелва родителите си. Поводът за престъплението - дългогодишен спор за имота. Спорът се пренсъл в съда и след като делото не излязло в негова полза, бившият полицай убил родителите си.

По време на разследването стана ясно, че престъплението е дълго и добре планирано, но оръжието така и не бе открито, а срещу Караджов бяха събрани единствено косвени доказателства. 

По време на съдебния процес стана ясно, че той гледа и изучава филми за убийства , криминални сюжети, маниак е на тема оръжие и още тогава бе водил малкия си син да го учи да стреля. Психоекспертизите не бяха в негова полза. Стана ясно че по време на делото за имоти, което водел с родителите си , той им правел клипове, които записвал с папка с име "Гадове". 

По делото бяха разпитани огромен брой свидетели.  Разследването проследи целият професионален път и личен живот на Караджов.  Свидетелстваха бивши колеги на полицая, които го описаха като нагъл, арогантен, невъздържан, експанзивен, с високо самочувствие без покритие. Сред разпитаните е бивш началник на Второ районно, който е заяви, че „от него всичко може да се очаква”.

През миналата година Караджов се е разделил и със съпругата си, която е потърсила нов път за себе си и децата, въпреки, че по време на делото тя яростно го защитаваше. 

След двойно убийството и доживотна присъда, Караджов няма какво да губиБившият полицай се е заклел , че няма да влезе в затвора

Полицаи обсадиха къщата на Караджов в Пловдив, казал на адвоката си, че няма какво да губиБившият полицаи казал на Зоя Тошкова, че няма да лежи невинен в затвора

Тежковъоръжени полицаи отцепиха района на къщата на Караджов, той отказва да се предадеПолиция, пожарни и линейки са на ул. „София" в район „Западен", дойдоха и барети от столицата

След двойно убийството и доживотна присъда, Караджов няма какво да губиБившият полицай се е заклел , че няма да влезе в затвора