Съжалявам за младите хора. Точно този младеж със същият джип преди месец едва не ме уби със детето ми в колата. Толкова напираше да излезе от "Мак Доналдс" на ВСИ, че щеше да стане страшно меле на светофара, пише в коментарите  под една от статиите на TrafficNews  за катастрофата на "Руски" пловдивчанката Милена Димитрова. 

В понеделник, около 3 часа 21- годишният Кристиан Екмекчиян, профучавайки с близо 200 км/час по бул. "Руски", се заби с джип "Рейндж Роувър" в разделителната ивица, отсече три стари дървета и загина на място. Заедно с него смъртта си намери 22-годишната Теодора Николова, а приятелите им Иван П. и Николета У. са в  болница, в тежко състояние. Животът им е изведен от опасност. Косвена жертва от катастрофата е и пожарникарят Димитър Галчев, който бе ранен по време на спасителната операция. 

От КАТ- Пловдив съобщиха, че Екмекчиян, който е правоспособен водач, има регистрирани 16 нарушения.  Служителите на "Пътна полиция" са му съставили 5 акта и 11 фиша. 4 от актовете са за непоставен колан, а петият е за причинено ПТП заради неспазване на дистанция. Само един от фишовете е за превишена скорост, съобщи на брифинг началникът на "Пътна полиция" в Пловдив Красимир Нешев. Той заяви, че на база на регистрираните нарушения младият водач не може да бъде поставен в графата "рисков", тъй като нарушенията му действително са доста, но не са тежки. 

Мнозина обаче се съмняват, че регистрираните нарушения дават пълна картина за поведението на младия шофьор на пътя, предвид факта, че майка му е дългогодишен служител на КАТ. От неговата активност във Фейсбук става ясно, че Кристиан е бил любител на скъпите коли и високите скорости. Един от чатовете му звучи плашещо пророчески. 

 

 

По непотвърдени данни преди няколко седмици, докато карал с над 200 км/час по Асеновградско шосе, колата му се е запалила. 

Все още остава без отговор въпросът, дали водачът е шофирал под въздействието на алкохол или наркотични вещества. Вече стана ясно, че компанията е играла карти до късно преди фаталния инцидент. Свидетели твърдят, че са минали с колата покрай Централна гара, от джипа се носела силна музика, а част от пътниците се били показали през прозорците и крещели с пълно гърло. 

Резултати от кръвната проба на шофьора все още няма. 

Погребението на загиналата Теодора Николова ще се състои днес по обяд на Рогошките гробища, а това на Кристиан ще бъде утре на Централните гробища.

Пловдивчани на улицата - игра на карти без козове!Кой е виновен за поредната трагедия? Пловдивчани отправят обвинения към шефа на полицията, родителите и общинските власти

Няма опасност за живота на момичето, пострадало при зверската катастрофа на бул. "Руски"Подобрява се състоянието и на момчето