Рангел Бизюрев и близнаците имаха 7 дни да стиковат версиите си. Това заяви майката на убития Димитър Малинов от Цалапица - Атанаска Бакалова.

В четвъртък за пръв път пред съда се изправи основният заподозрян за зверското убийство, което разтърси селото.

Пред Районния съд в Пловдив Рангел Бизюрев разказа неговата версия за случилото се на 20 юли 2023 г. Според него единият от близнаците - Борислав Динков, предложил тялото на убития Митко да бъде сложено в багажника на колата след побоя.

Конфликтът между Рангел и 24-годишния Митко възникнал заради обиди, които Митко отправил към Рангел. Поне такава е версията на Рангел. 

„В убийството на сина ми участват трима човека – двама от самото начало и един впоследствие", категорична е почернената майка пред Нова телевизия.

След заседанието в четвъртък Атанаска Бакалова заяви:

„Има разминавания. Рангел казва, че двамата с Борислав са пренасяли тялото на Митко, заедно са копали дупката. Пренесли са заедно тялото, сложили са го заедно в дупката, заровили са го заедно. Рангел казва, че заминал на морето. На следващия ден двамата братя са занесли строителни отпадъци и са сложили там, където е заровен Митко. А Борислав казва, че Рангел всичко е направил. Има съучастие".

По думите й твърдението на Рангел, че Борислав е стоял в колата и не е удрял сина й, не е вярно. Бизюрев твърдял и че не е удрял Митко в лицето.

"Кой тогава счупи носа на Митко? Носната му преграда беше счупена. Никой не признава за удар в лицето. А ако това са тези удари, които са убили Митко?", пита майката. 

Според Бакалова в момента се опитват да изкарат, че убийството на сина й е непредумишлено и близнаците да минат за укриватели. 

"Беше ни казано в самото начало, че Митко е бил жив най-малко 30 минути. А те го товарят след минути. Медицинската експертиза не съм я виждала все още", обясни още тя. 

Атанаска Бакалова заяви, че искат приобщаване на делото за укривателство срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови към това за убийството. 

Вуйчото на Митко от Цалапица към Бизюрев и близнаците: Дупката съм ви я запазил и за тримата!

Рангел Бизюрев бил осъждан за наркотици, застава първи за разпит по делото на близнацитеПреди минути започна заседанието пред Районен съд- Пловдив