"Дългоочакваният концерт-спектакъл Chaplin Pianissimo с участието на петото дете на Чарли Чаплин – Юджийн на 12 юни в Пловдив се премества от Античен театър в Драматичен театър „Н. О. Масалитинов“. Началният час се запазва – 21 часа. Предвидена е и ВИП зона с изненада за хората, закупили билети от високия клас билети“, съобщават организаторите от UPI Events. Причината е нестабилното време и отказът да бъдат застраховани двата рояла.

Спектакълът, с който България се включва в отбелязването на 135-годишнината от рождението на великия комик, ще бъде показан за първи път в София на 10 юни в зала „България“, а на 12 юни в голямата зала на Драматичния театър в Пловдив.

В мултимедийното шоу петото дете на Чаплин разказва историята на баща си чрез неговата музика. 

„Спомням си как той сядаше на рояла в хола и започваше да свири някаква мелодия. Като пораснах разбра, че той е самоук и трудно разчита ноти, но музиката, която създаде за филмите си, го надживя“, споделя Юджийн Чаплин, който е кръстен на дядо си – световноизвестния драматург Юджийн О'Нийл, носител на Нобелова награда за литература и награда „Пулицър“.

В концерта участват двама световни пианисти - Жан-Паскал Бентюс и Силвен Моризе.

Музикалният спектакъл включва специална мултимедия с откъси от филми с незабравимия актьор, сред които са „Великият диктатор“, „Хлапето“, Светлините на рампата“.

"Исках да създам един много личен спектакъл, в който да разкажа за баща ми, отвъд представата на милиони хора по света за Чарлз Спенсър Чаплин, разказва Юджийн. 

Той работи върху спектакъла няколко години. Помагат му останалите братя и сестри, дъщеря му Кийра Чаплин.

„Тя е идвала в България и харесва много вашата страна. Разказвала ми е колко сте гостоприемни и че българите обичат филмите на Чарли Чаплин“, казва Юджийн Чаплин.

В Пловдив  синът на Чаплин, който е автор на документални филми и е работил с Куийн, Дейвид Бауи и Ролинг Стоунс ще се срещне с трупата на Драматичен театър , Пловдив.

Този проект е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата. 

Билети за Chaplin Pianissimo може да намерите на касите на Софийска филхармония и Драматичен театър, Пловдив.

Снимки: UPI/ Archives of Roy Export Co. Ltd. Charlie Chaplin™ © Bubbles Incorporated SA