Движението по бул. „Руски“ продължава да е затворено заради бруталната катастрофа, при която загинаха двама младежи в Пловдив тази нощ. На място са екипи на Пожарната, които разчистват пътното платно и двете посоки, близо до кръстовището с бул. „6 септември“.

От кадрите се вижда, че  джипът "Рийндж Ровър" е буквално на съставните си части, като в радиус от над 300 метра има парчета след тежкия удар в няколко чинара.

Припомняме, че  тежка катастрофа в станала днес около 3.30 ч. днес на бул. "Руски", в близост до кръстовището с бул. "6-ти септември" в Пловдив. Към мястото са насочени екипи на спешна помощ, полицията и пожарната.

По първоначална информация джип "Рейндж Ровър", който идвал от Централна гара навлязъл а в разделителната ивица на бул. "Руски" и се блъснал последователно в няколко чинара.

От удара колата се разцепила на две - предната част се врязала в едно от дърветата, а задната изхвръкнала на пътното платно. На място е констатирана смъртта на 21-годишния водач и пътничка до него, на 20 години. С опасност за живота в болница са откарани 22-годишни момче и момиче, пътували на задната седалка. Междувременно спешна медицинска помощ се оказва и на сериозно пострадал служител на РДПБЗН -Пловдив, който при спасителната акция е ударен от клон на дърво.

Местопроизшествието е запазено, извършва се оглед. До приключването му е спряно движението и в двете посоки по бул. Руски, в отсечката между ул. Преслав и бул 6-ти септември. По случая е образувано досъдебно производство, разследват се причините и обстоятелствата, довели до тежкия инцидент.