Открита наскоро дискотека в село Труд събуди недоволството на жителите. Нощното заведение се намира на метри от жилищни сгради и домове, както и в непосредствена близост до местното Районно управление. Въпреки това обаче в малките часове на денонощие от там се чуват звуци на силна музика, които смущават спокойствието на жителите, сигнализират те до TrafficNews.

Нощното заведение е било открито преди около месец, в подземния етаж на сградата на Младежкия дом в Труд. До преди Covid пандемията там също е функционирала дискотека, която закриват преди 4 години. Наскоро е бил е извършен ремонт на помещението, разказват запознати, където пред април открили „Night club B2“. На входната врата на обекта обаче липсва информация за дружество, което извършва търговска дейност, както и имат ли разрешително за удължено работно време.

Местни споделят, че бизнес там въртят двама мъже – диджеят Мирослав Бахчевански и негов познат Добромир. Дали обаче те са съдружници във фирма, с която е подписан договор за наем на залата в Младежкия дом, все още не е ясно.

Дискотеката работи през почивните дни. Посещава се от десетки граждани, които вдигат шум и нарушават обществения ред. Допускат и непълнолетни лица. Нарушава се и законът, който забранява в закрити пространства да се употребяват тютюневи изделия. Това е видно дори от снимки, публикувани в страницата на дискотеката във Facebook. Именно там е посочено, че приемат и непълнолетни лица с придружител, който носи декларация. Дали това обаче се спазва – не е ясно. 

Граждани са се обръщали до кметствота с въпроси преди откриването на дискотеката, а оттам ги уверявали, че всичко е изрядно и няма нарушения.

Още когато разбрах, че срещу дома ми ще отварят нощно заведение, се обърнах към кмета Спас Стайков. Каза ми, че няма да има проблем, че сградата била шумоизолирана и че няма да се чува отвън музиката. Оказа се, че не е така. Пуснали сме жалба и до Община Марица, но до момента не са ни уведомили прави ли се нещо по въпроса. В селото се говори, че тази дейност се случва с благословията на кмета“, коментира пред наш репортер жител на Труд.

Потърсихме становището на Спас Стайков, който няколко пъти заяви, че всичко по документи е изрядно. Увери, че са били извършвани замервания на проникващ шум до близките жилищни сгради от наета частна фирма, която не била открила нарушения. До момента не са били подавани сигнали от граждани до местната администрация в Труд, казва още Стайков. Той не успя да си спомни коя е фирмата, с която е бил подписан договор за наем на обекта, но такъв е бил сключен с кметството.

Преди години председателят на читалищното настоятелство на НЧ „Светлина-1929“ в Труд Иванка Икономова е отправила предложение празния приземен етаж в Младежкия дом да бъде превърнат в Библиотека. В момента то е със статут на питейно заведение.

Когато затвори дискотеката заради пандемията няколко години мястото стоя празно. Беше подходящо за тази дейност, отговаряше на всички критерии за библиотечно обслужване. Предложих това на Община Марица преди 2 години, но до момента нямам отговор“, коментира Икономова.

Медията ни е изпратила официално въпроси до Община Марица, като очакваме отговора им. 

Очаквайте продължение!