Загиналият мъж при катастрофата с кола на НСО е бил професионален шофьор

Съседи на жертвата не вярват на твърденията, че мъжът не е спрял на знак "Стоп"

17.05.2024 20:17 4187 0
Загиналият мъж при катастрофата с кола на НСО е бил професионален шофьор

Загиналият мъж при катастрофата с автомобил на НСО, в който пътуваше и лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, е бил професионален шофьор с дългогодишен опит. Това стана ясно от публикация на негов братовчед в социалните мрежи.

„Ицо беше професионален шофьор. Винаги внимателен, отзивчив и услужлив. До последно работеше в „Чистота“ и извозваше големите  контейнери за боклук от другата страна на Аспаруховия мост, Галата, Звездица и други. Нямаше нито едно нарушение“, гласи постът.

Съседи на жертвата не вярват на твърденията, че мъжът не е спрял на знак "Стоп".

„Той е спрял. Просто автомобилът на НСО се е движил с висока скорост. Няма видимост от завоя – за мен това са причините. Не мога нищо да кажа, съжалявам за хубавия съсед“, коментира съседка на загиналия 60-годишен мъж.

По думите на друга двамата със съпругата му са много добри и работливи хора. Никога не са имали пререкания.

По-рано днес стана ясно, че експертизи ще установят каква е причината за катастрофата с кола на НСО, която стана вчера на пътя от Добрич за Варна.

Колата на службата за охрана, в която беше и бившият премиер Кирил Петков се удари с цивилен автомобил. Шофьорът му почина, а съпругата му е тежко ранена.

„Няма директна опасност за живота ѝ. Стабилизирана е. Извършена е коремна операция. Втората операция е на единия крак. Другият крак е гипсиран. Жената продължава да бъде на обдишване и остава в изкуствена кома“, обясниха от варненската болница „Св. Анна“, където е настанена пострадалата.

От Националната служба за охрана разпространиха позиция, в която казаха, че автомобилът се е движил по път с предимство, когато се случва катастрофата, предаде БТВ. 

Кола на НСО с Кирил Петков катастрофира, има пострадалиУдарът е причинен от внезапно изскочил автомобил от път без предимство

Почина водачът на автомобила, врязал се в кола на НСО, в която беше Кирил ПетковСъпругата му е в тежко състояние

Дъщерята на загиналия при катастрофата с НСО: Убиха баща ми, карали са със 150 км/чДнес предстои да бъдат разпитани свидетелите на инцидента

Русинова: Защо професионален шофьор на НСО е карал с много над 100 км/ч в такъв участък

Военен прокурор за катастрофата с Петков: Шофьорът на НСО е нямал възможност да реагираПо думите му колата е била с включен светлинен сигнал

 

 

Изпрати новина