Председателят на Българския олимпийски комитет и световна рекордьорка в скока височина с недостижимите и до днес 209 см. Стефка Костадинова се завърна в родния Пловдив. Тя първо беше гост на Пловдивски университет по случай деня на световния спор, а след това посети и Общината. Тя беше заедно със служебния министър на спорта и първи българин играл в НБА - Георги Глушков.

"До момента 36 спортисти ще участват на Олимпийските игри в Париж. Целта е да станат поне 42 и очакваме още квоти от спортна стрелба, лека атлетика, тенис, тенис на маса, джудо. Надявам се спортистите да дадат най-доброто от себе си и отново да спечелим доста златни медала. Помните, че в Токио никой не очакваше толкова олимпийски шампион, но момичетата го направиха. Трябва да кажем, че не е толкова важно да имаш квота, а какво ще направиш на Олимпиадата и как ще се представиш. Пожелавам си при посрещането на спортистите ние с министър Глушков да не говорим, а да говорят олимпийските ни медалисти."

Стефка Костадинова беше изненада на срещата със студенти на летва от 209 см., на която пишеше "Недостижимите 209 см."

На срещата присъстваха и ректора на ПУ проф. д-р Румен Младенов и проф. Веселин Маргаритов - декан на факултет по физическо възпитание.

"Да чуеше такива хубави думи за себе си е страхотно. Пожелавам на всички Вас да ги чуете и да постигнете целите, които сте си набелязали", заяви пред студентите Стефка Костадинова.

Георги Глушков също пожела успех на българските спортисти на предстоящата Олимпиада и заяви, че е много важно образованието, защото не всеки става спортист и е много важно какво ще е бъдещето ти след спорта.