На 18-ти май ще се проведе велошествие “С колело на запад”, организирано от “Декатлон България” и районната администрация. Сборният пункт е в 9:00 ч. на ул. “Вечерница” 1А, участниците ще получат стикер и номер за участие в томболата с награди – няколко велосипеда, над 100 броя подаръчни ваучера и спортни аксесоари. Стартът на велошествието е в 10:00 ч. и то ще се придвижи по посока кв. “Прослав”. Като междинна точка в едната посока е шоколадовата фабрика “Гайо”, където участниците ще имат възможност да се подкрепят с шоколад и разхладителна напитка до 10:45 ч. Оттам също могат да се включат колоездачи. Обратната посока на велошествието ще е по бул. “Пещерско шосе”, а финалът е пред Братската могила. Там всички могат да пуснат своя номер за участие в томболата.

Интересни ще бъдат спортните и занимателни игри за децата, както и рисуването на лица. От ВелоКултура ще проведат полезно обучение за безопасно каране на велосипеди. Целта на събитието е да насърчи хората от всички възрасти да се качват по-често на колела, но и да се повдигне въпросът за необходимостта от повече велоалеи в кв. “Западен”.

За сигурността на участниците ще се погрижи Общинска полиция, като движението на МПС-тата ще се затваря поетапно, докато преминава движещата се колона. Организаторите призовават децата да бъдат с каски!

На 19-ти май (неделя) в парк “Гарнизонна фурна” ще се проведе третото издание на Re>Bazaar: Зелен Западен. Концепцията е на Maйна Town, събитието се осъществява с финансовата подкрепа на район “Западен”. Организаторите отправят покана към пловдивчани да се присъединят към тази зелена точка, където ще открият много вдъхновение как да живеят по-екологосъобразно, да превърнат квартала в по-чист и с по-малко отпадъци.

Заповядайте при шатрата на район “Западен” и разгледайте находките като: дрехи, книги, значки, играчки и други. Всеки може да се сдобие с някоя от тях, като дари средства за благотворителната ни кауза, която е за самотна майка с три деца, живееща в квартала.

В Re>Bazaar: Зелен Западен ще участват и много партньори, подкрепящи идеята за чиста околна среда. Деца и възрастните ще се включат в образователни активности и игри, както и ще се заредят с нови идеи.