Алек си остана ерген на финала на предаването "Ергенът". Вместо младият бизнесмен да направи своя избор между Магдалена и Надежда, той не се явява в този важен за тях ден, а вместо него, на арката отива Наум, който съобщава на момичетата, че ситуацията е неочаквана както за продукцията, така и за тях. 

Придружава ги до мястото, на което ще разберат решението на Алек, което не задоволява нито една от дамите. Той е оставил видеообръщение, в което обяснява постъпката си на двете дами. Причината за решението на Алек е неочаквана, но от епизода стана ясно, че родителите му не одобряват кандидатките за сърцето му.

"Сигурно се чудите защо не съм до вас. Не ме интересува кой какво ще си каже, който и да е и какво ще си помислят хората. Не се разбирам напълно и не очаквам разбиране и от вас. Не се страхувам, че ще ме приемат за страхливец. Чудих се какво ще стане, ако се влюбя в повече от едно момиче. Убеден съм, че в този момент не мога да взема категорично решение. Каквото и да реша ще е правилно и грешно". Добавя, че е бил лекомислен, но не му е било лесно да се раздели с една от тях. Най-вероятно защото е слаб, споделя той. 

"Моля ви, простете ми!", се обръща накрая към разочарованите момичета, които заявяват, че не могат да повярват и не приемат решението му, като си мислят, че е шега. Обаче не е.

"Не искам мъж страхливец, мога и сама", заяви Надежда, като нарече Алек "Глупак".

За подобен финал се подразбра още в началото на предаването, когато бяха излъчвани кратки откъси от финалните епизоди. На един от кадрите са именно Младенов и майка му.

"Според теб татко ще я хареса ли?", пита с надежда майка си Алек. Въпросът му е съпътстван от дълго мълчание, а отговорът отсреща е кратък, но за сметка на това категоричен. "Мисля, че не. Не би я одобрил", казва му тя. Малко след това тя изрази съмненията си дали Маги би могла да забременее, което допълнително възмути потребителите, които нарекоха майката на Алек в коментари "несъобразителна".

След срещата и с Надежда, тя заяви, че не си представя и нея до Алек, което означава, че тя не одобрява нито едната, нито другата. 

Според потребители крайното категорично решение изглежда по-скоро нейно, отколкото негово. И така бизнесменът прави каквото му е казала майка му и не дава нито пръстен с диамант, нито сърцето си на никоя от двете финалистки - Надежда Вишева и Магдалена Томова.

По-рано днес стана ясно, че нито Магдалена, нито Надежда ще получат годежен пръстен тази вечер в предаването „Ергенът”. Видео с интервю на Наум Шопов с Маги и Надежда бе качено в платформата btvplus.

То е заснето след финала и в него русокосите красавици обясняват, че не считат постъпката на Алек за достойна, но са имали време да я обмислят и да му простят. 

Минути след качването, записите бяха изтрити, но в същото време бързо бяха разпространени в социалните мрежи.