Спортната легенда и президент на БОК Стефка Костадинова и служебният министър на спорта Георги Глушков бяха на посещение в Пловдив. Двамата бяха приети в Община Пловдив, а Костадинова получи букет цветя от председателя на Общинския съвет Атанас Узунов. На срещата присъстваха кметът на Пловдив Костадин Димитров, зам.-кметът по спорта Николай Бухалов и общински съветници от Комисията по младежки дейности и спорт към ОбС.

"Изключително щастлива съм, че съм отново в родния Пловдив на този специален ден - Световния ден на спорта. Пловдив е люпилня на таланти и тук винаги са излизали големи спортисти. Сигурна съм, че и за в бъдеще това ще продължи", заяви Костадинова на срещата в Общината.

Костадинова каза още, че България има намерение да кандидатства за юношеска Зимна Олимпиада. Вероятността да вземем домакинството е по-голяма, защото спортовете са по-малко и изискванията са различни от големите Олимпиади. 

Легендарната спортистка заяви, че и е доста болно, че още няма подходящи условия за елитните ни спортисти. Тя заяви, че това може да се промени именно с много работа за хората, които работят за спорта и похвали родния и град, че се развива много в спорта и продължава да има големи успехи и сега. 

"От известно време имаме подем по отношение на спортните бази, тъй като във всеки областен град има зали за спортни мероприятия. Дойде времето на стадионите, вече има три стадиона, на които да се провеждат нормални мачове. Ще положим максимални усилия за двата стадиона в Пловдив, за да довършим започнатото до самия край. Благодаря и за отпуснатия бюджет, за да може това да се случи. Базата е много важна за постигането на успехите. Работи се по много проекти и развиваме успешно професионалния и масовия спорт, заяви кметът Костадин Димитров. 

"Радвам се, че вашето виждане със спорта съвпадат с нашите. Пловдив е раждал големи спортисти и е раждал всеки големи звезди. Местната власт трябва да подкрепя както клубовете в отборните спортове, така и индивидуалните спортисти. Имате примерите в тази насока, някои от най-големите, така че се надявам да работите за това. Надявам се в България да бъде приет закон за доброволчеството и това да помогне много на организирането на спортни мероприятия. Искам да поздравя всичките спортисти от Пловдив с големите спортни успехи и се надяваме да има и за в бъдеще още много успехи", заяви служебният министър на спорта Георги Глушков.