За първи път в България изкуственият интелект влезе във фризьорски салон в Пловдив. Това се случи в центъра за красота Anderson hair care в жилищен район „Тракия“.

Машината, която използва изкуствен интелект прави прецизна диагностика на косата и създава най-подходящата терапия за конкретния клиент. Чрез нея бяха доказани качествата и на най-новата термозащита на пазара – Prothermo.
 
„Новата термозащита е с по-добра формула, съставки и резултати, за да можем да върнем любовта на всяка една дама в това, да обработва косата си с преса, маша или сешоар“, каза стилистът Антоан Андерсън, по чиято идея е създаден новия продукт.   

„Изкуственият интелект ни помогна да направим диагностика на дължината на косъма и доказахме чрез него, че нашият продукт защитава, предпазва и подобрява структурата на косъма“, добави стилистът от Пловдив.

Новата термозащита има активни съставки, които дават мигновени резултати, като едновременно съхраняват косата.
Екстрактът от кестен, който се съдържа в новата термозащита, предпазва косата от топлинната обработка. В нея има още хиалуронова киселина, алое вера и пантенол. Те помагат за хидратирането и възстановяването на косата, без да я утежняват и успяват да я оставят с огледален блясък.
 
„Вслушахме се в обратната връзка на нашите клиенти и запазихме доказалите се активни съставки, оставихме UV защитата и невероятния аромат, в който се влюбиха всички. За първи път опаковката е направена от 100% рециклирана пластмаса и е рециклеруема“, каза още Антоан Андерсън.
 
Той допълни, че заедно с екип от доказани професионалисти и лаборанти са разработили формула, подходяща за всеки тип коса. Заложили са на висококачествени съставки, които са лабораторно тествани и с доказани свойства.
 
Анализът на лабораторията показва, че колкото по-често се използва PROTHERMO, косата ще става по-здрава и устойчива, защото ще се възстановява, благодарение на добрите съставки в продукта.
 
Новата термозащита PROTHERMO може да откриете на http://www.andersonhaircare.bg
 
Още вижте във видеото:
 

 
Продуктът беше представен на специално събитие пред ексклузивна публика. Сред тях беше и един от най-успешните участници в последния сезон на телевизионното риалити „Hell's kitchen“ Симона Манолова.

„Определено ще помогне на момичетата да имат по-здрава коса и нямам търпение вече и аз да я използвам. Ще е по-лесно в кухнята и когато правя пожари, няма да се запали“, казва с усмивка Симона.

„Аз съм голяма фенка на първия продукт Protego и нямам търпение да използвам сега и новия Prothermo“, сподели София Скакалова.

„Смятам, че трябва да започне абсолютно ежедневно да се използва термозащита“, добави Ясмин Кирилова.

На събитието присъстваше и собственикът на козметична компания Christian of Roma Group Елена Кристиано, благодарение на която България стана втората страна в света след Италия, в която беше представена новата машина с изкуствен интелект КОЕМІА. Тя е революционнен метод в предлагането на фризьорски услуги.

Прави прецизна диагностика на косата благодарение на технология с изкуствен интелект. На тази основа формулира и създава най-подходящата терапия за коса, като комбинира осем различни бази, изцяло от натурални екстракти.

Последваща стъпка в терапията е използването на сешоар с ултразвуков дифузер, който допълнително подхранва косата с екстракти.
 
„Това означава истинска революция, защото само с няколко апарата можем да променим начина на обслужване. То се състои в правилната диагностика и избирането на най-точната и правилна процедура, за да може косата да изглежда по най-красивия и здрав начин“, сподели Елена Кристиано.
 
„Изкуственият интелект преобразява не само визуално фризьорските салони, но дава изцяло нови хоризонти на услугите, които могат да бъдат предлагани в тях“, съобщи главният мениджър на Christian of Roma Мария Данчева.
 
Машината с изкуствен интелект предизвика фурор по време на представянето си за първи път в центъра за красота на Антоан Андерсън.
 
„Изкуственият интелект може да направи толкова подробна диагностика на косъма, че да улесни всяка една от процедурите, които предлагаме във фризьорските салони – това дали косата е достатъчно подходяща за балеажни кичури, защо е толкова суха, дали може да се обезцвети цялата.“, допълни стилистът.
 
„Бих казала, че е много яко да видиш как AI технология навлиза във фризьорския салон“, сподели впечатления София Скакалова.
 
„Ще бъде един допълнителен бонус за клиентите и ще помогне на професионалистите да си вършат работата още по-добре“, казва Деси.
 
„Смятам, че това е бъдещето и съм супер впечатлена“, допълни Ясмин Кирилова.
 
Според създателите на машината KOEMIA, творчеството и професионализмът на стилистите ще останат, но изкуственият интелект ще даде едно по-различно обслужване и ще надгради услугите в центровете за красота. Ексклузивен дистрибутор на машината за България е Christian of Roma.