Пуснаха движението след тежката катастрофа с две жертви тази сутрин на бул. „Руски”.  Извършен е оглед, а пътното платно вече е напълно разчистено.

Междувременно от УМБАЛ „Свети Георги” съобщиха, че  22-годишните момиче и момче, които са пътували на задната седалка на катастрофиралия джип, са настанени във Втора клиника по хирургия в тежко състояние, като момичето е с по-сериозни наранявания. С тях е докаран и 56-годишен пожарникар, настанен в Клиниката по ортопедия и травматология. Лекарите дават всичко от себе си в грижата и за тримата пациенти.

Припомняме, че инцидентът е станал около 3.30 часа днес на бул. "Руски", в близост до кръстовището с бул. "6-ти септември".

По първоначална информация джип "Рейндж Ровър", който идвал от Централна гара навлязъл в разделителната ивица на бул. "Руски" и се блъснал последователно в няколко чинара.

От удара колата се разцепила на две - предната част се врязала в едно от дърветата, а задната изхвръкнала на пътното платно. На място е констатирана смъртта на 21-годишния водач и пътничка до него, на 20 години. С опасност за живота в болница са откарани 22-годишни момче и момиче, пътували на задната седалка. По време на спасителната акция пожарникар е ударен от клон на дърво, той също е настанен в болница.

От кадрите се вижда, че  джипът "Рийндж Ровър" е буквално на съставните си части, като в радиус от над 300 метра има парчета след тежкия удар в няколко чинара.  В разстояние и от 100 метра са разнесени и части от дървото, в което се е ударил и автомобила.

Джипът, в който загинаха двама младежи в Пловдив, е на съставните си частиДвижението по бул. „Руски" продължава да е затворено, пожарната разчиства пътното платно