Ювентус е уволнил старши треньора си Масимилиано Алегри с незабавен ефект, съобщи италианският журналист Фабрицио Романо, а малко по-късно това направиха и от клуба.

Това се случва по-малко от 48 часа, след като „бианконерите“ спечелиха Купата на Италия с победа с 1:0 над Аталанта на финала.

От Ювентус официално потвърдиха, че причината е поведението на италианския специалист след финала с бергамаските, когато нагруби журналист.

Италианските медии съобщават, че Алегри е имал среща с ръководството на клуба, като на нея е станало ясно, че той няма да остане начело на тима.

Масимилиано Алегри застана начело на Юве през 2014 година и се раздели с тима през 2019, а през 2021 се завърна, като последният му мач бе и спечеленият финал за Купата.

56-годишният треньор донесе на "Старата госпожа" 5 титли от Серия А, 5 Купи на Италия, 2 Суперкупи на Италия и изведе тима до два финала в Шампионска лига.

Временно до края на сезона уругваецът Паоло Монтеро ще води Ювентус. От клуба продължават да работят по привличането на наставника на Болоня Тиаго Мота, пише dsport.bg.