Шофьорът на мерцедеса, врязал се в автобус от градския транспорт е изключително рисков. Това твърдят читатели на TrafficNews, които разказаха, че са запознати с рисковото шофиране на мъжа и апелират към органите на реда да бъдат взети мерки.

Припомняме, че на 16 май мерцедес се заби в автобус на градски транспорт на автогара "Филипово", като при удара пострада и една паркирана кола. За щастие инцидентът се размина без пострадали, за разлика от катастрофата на бул. „Руски” с две жертви, след която очевидно въпросният шофьор не си е взел поука.

По думите на читателите ни водачът на мерцедеса е бил засичан на различни места в града да шофира с над 100 км/ч, което на фона на ситуацията от последните дни е изключително обезпокоително.

„Този шофьор съм го засичала няколко пъти из града, включително и в квартала, в който живея. Паркира постоянно в градинки и тротоари, но по-страшното е, че шофира като обезумял, хвърчи с над 100 км/ч из града и през нощта кара без включени фарове. Въпрос на време е това същество да убие или осакати човек. Моля ви, дайте гласност на случая”, споделят читателите ни.

Припомняме, че при инцидента мерцедесът идвал от посока "Лидъл" и отнел предимство на автобуса. При сблъсъка автомобилът се завъртял и блъснал паркиран "Фолксваген", който от удара се качил на тротоара.

На място са пристигнали два пoлицейски автомобила, които отработвали произшествието. На водача ще бъде направена проба за алкохол и наркотици. 

Свидетели твърдят, че минути по-рано мерцедесът е профучал с огромна скорост край Френската гимназия и детската градина в съседство.

"Буквално настръхнах. Пред очите ми се появиха кадрите с кошмарната катастрофа на "Руски". Абсурдно е в града да се развива такава скорост", коментира тогава очевидка пред репортер на TrafficNews. 

Оказва се, че огромната трагедия, която сполетя няколко семейства преди дни не трогва особено някои водачи, които си позволяват дори и след този ужас, да шофират безразсъдно.

Снимки от катастрофата: