Джипът "Рейндж Ровър", с който 21- годишният Кристиан Екмекчиян катастрофира на бул. "Руски" и загина намясто, заедно със спътницата си Теодора Николова, е собственост на столичната фирма "Хиксгруп". Тя е собственост на Денис Янчев, с когото TrafficNews се свърза по телефона. 

"От вас научавам за инцидента. Дори не знам за кой автомобил става дума", коментира Янчев. След като репортерът ни му съобщи номерът на колата, бизнесменът заяви, че рейнджът е даден под наем. Той уточни, че колата е модел 2019 година и е в отлично техническо състояние. Отказа да коментира размера на месечния наем, тъй като "условията за всеки клиент били специфични". 

На този етап от полицията не са го търсили. 

В тежката катастрофа постараха още двама млади пловдивчани - Иван П. и Николета У. на 22 години. Те заедно с пожарникаря Димитър Галчев, пострадал при операцията по изваждането на ранените, са настанени в КАИЛ в УМБАЛ "Свети Георги". Състоянието и на тримата е тежко, те са с множество фрактури. 

Катастрофата е една от най- тежките, станали на територията на Пловдив през последните години. Водачът на джипа се е движел с близо 200 км/час и 50 метра преди кръстовището със "Шести септември", посока Герджика колата е поднесла , врязала се е в разделителната мантинела, отсякла е две дървета и е ударила трето. Булевардът остана затворен над 5 часа, тъй като части от разполовения джип , както и отломките от потрошените дървета имаше в радиус от 100 метра. 

По -късно на брифинг на прокуратурата и ОД МВР, началникът на КАТ изнесе информация, че Екмекчиян притежава книжка от 3 години и има регистрирани 16 произшествия, които не са тежки. Майката на Кристиан е служител на "Пътна полиция" и работи в отдел "Регистрации". По непотвърдени данни, в автомобила са открити флакони с райски газ, а наблюдаващият прокурор нито потвърди, нито отрече тази информация. 

Водачът на джипа, който се разби с 200 км/ч – с 16 нарушения, но не бил "рисков""Рейндж Ровърът" не бил семейна собственост, води се на софийска фирма

Младият мъж, загинал при тежката катастрофа на бул."Руски", е син на служителка на КАТ-ПловдивРейндж Ровърът, който се превърна в ковчег за двама млади пловдивчани, се е движел с близо 200 км/час

Диана Русинова за тежката катастрофа в Пловдив: Ето резултатът от безхаберието на институциитеЕкспертът по пътна безопасност коментира трагичния инцидент, в който загинаха двама, а други трима са в болница