Истински екшън се е разиграл вчера в църква в Пловдив, като той бил предизвикан от 32-годишн мъж. Случката се разиграла в храм „Св. пророк Илия“ по време на сутрешна литургия. В църквата били свещеник и група граждани.

Към 8,30 часа в църквата влязъл агресивният мъж. Той започнал да се държи агресивно, като прекъснал службата. Свещеникът успял да го изведе навън и заключил вратите на храма, за да предпази миряните. В това време обаче, той се отправил към задната външна част на църквата, счупил стъклото на един от прозорците и през него хвърлил тухла към свещеника, но не успял да го нарани. Бил задействан паник бутон и подаден сигнал в полицията.

Когато полицаите пристигнали на място, нападателят не изпълнил техните разпореждания. Започнал да се държи още по-агресивно, отправял обиди и закани, като едновременно с това хвърлял части от строителни материали и тухли по тях. Оказал съпротива при задържането и ранил един от полицаите.  Пристигнал втори екип от служители на МВР. Със съвместни усилия и поставени защитни средства полицаите успели да го задържат. Установено било, че той имал здравословен проблем, предхождащ инцидента и свързан с предишно оперативно лечение. Поради тази причина е бил извикан медицински екип, който отвел извършителя в болнично заведение. Там му е била оказана лекарска помощ и е бил настанен за лечение.Мъжът . е привлечен в качеството на обвиняемо лице, като е осигурена постоянна охрана във връзка със задържането му за 72 часа.

Районна прокуратура-Пловдив е повдигнала четири обвинения спрямо 32-годишния мъж. Те са за повреда на храма, за това, че е попречил на граждани свободно да извършват религиозните си обреди и служби.

За това, че е причинил лека телесна повреда на полицейски служител. И последното обвинение е , че е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи общественият ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на власт, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред..