Районът около къщата на бившия полицай Венцислав Караджов е отцепен от тежковъоръжени полицаи, жандармерия, като на ул. „София“  в район „Западен“ има линейки и пожарни. Вече трети час осъденият за убийството на родителите си, е в бащината къща и отказва да се предаде.

В радиус от няколкостотин метра не допускат никой да влезе в района на къщата, а блокадата започва още от болница „Каспела“, 4-то ДКЦ и близката детска градина. 

Малко преди 22:00 часа дойдоха и барети от София, които да се включат в операцията. 

Припомняме, че експолицаят се барикадира в къщата на родителите си, след като днес е разбрал за присъдата на ВКС, която потвърждава, че ще лежи до живот за убийството им.

Адвокатът му – Зоя Тошкова се опитва да убеди клиента си да се предаде на органите на реда. Днес тя му е съобщила мотивите на ВКС, с която отреждат доживотен затвор.  Мъжът е казал на сина си, с който живее на регистрирания адрес на домашния му арест, да не се прибира в дома си. След това е махнал гривната си и е отишъл в бащината му къща. Наскоро пък жена му го е напуснала.

Пред Тошкова Караджов казал, че не е невъоръжен, но не е ясно с какво оръжие разполага. Той заявил още, че е невинен, но нямало как да го докаже в тази съдебна система. Накрая той допълнил, че няма какво да губи, както и че няма да влезе в затвора невинен.