Неволите, свързани с пътната инфраструктура в София, не спират.

Столичанка възнегодува заради спирка, която препречва пътечката към тротоара, използвана от местните жители. Случаят е от квартал "Борово" , а за него алармира Руми Г, пише GlasNews.

Тя споделя и снимки на ситуацията, която намира за неправилна. На тях се вижда, че уредената с бетонни блокове пътечка свършва точно в спирката. Така пешеходците трябва да нагазят в калта, за да излязат на булеварда.

Столичанката допълва, че това трасе през градинката се използва от местните цели 40 години.

"Ето я поредната малоумщина! Защо това навесче не го сложиха 2 метра на страни, трябваше да затопят пътечката на хората, която съществува от около 40 години! Сега ако искаме да се качим на рейса, минаваме по пътечката, наджапваме в калта за 2 метра и сме на тротоара! Нямам думи", пише Руми Г.

Докато някои граждани са съгласни с позицията ѝ, други отбелязват, че мястото на спирката е точно там, защото иначе е прекалоно близо до кръстовището.

"Тая пътечка” нали беше обсъдена вече. Това, че някой е решил да подреди 10 плочки в тревата не го прави пътека. Автобусната спирка трябва да е след светофара за да не прави задръстване. Още малко и да я махнат освен?", отбелязва Валентин Р.

И докато някои обсъждат предимствата и недостатъците на мястото на спирката, други са категорични:

"Хубава работа, ама българска, а и тия навеси не служат за нищо".