Кристиан Екмекчиян е загиналият 21-годишен шофьор,  който тази нощ се разби с джип "Рейндж Ровър” на бул. „Руски” в Пловдив. Той е син на служителката на КАТ Петя Екмекчиян от отдел “Регистрации”. Момичето, което е пътувало на предната седалка е 20-годишната Теодора Николова. Тя също е загинала на място. 

В болница остават 22-годишните Николета У. и Иван П., които са пътували на задната седалка на катастрофиралия джип. Те са настанени във Втора клиника по хирургия в УМБАЛ „Св. Георги” в тежко състояние, като момичето е с по-сериозни наранявания. С тях е докаран и 56-годишният пожарникар Димитър Галчев, който е настанен в Клиниката по ортопедия и травматология. Лекарите дават всичко от себе си в грижата и за тримата пациенти.

Припомняме, че инцидентът е станал около 3.30 часа днес на бул. "Руски", в близост до кръстовището с бул. "6-ти септември".

По първоначална информация джип "Рейндж Ровър", който идвал от Централна гара навлязъл в разделителната ивица на бул. "Руски" и се блъснал последователно в няколко огромни дървета.Според експерти, скоростта с която се е движил тежкият джип е била около 200 км./час. 

От удара колата се разцепила на две - предната част се врязала в едно от дърветата, а задната изхвръкнала на пътното платно. На място е констатирана смъртта на 21-годишния водач и пътничка до него, на 20 години. С опасност за живота в болница са откарани 22-годишни момче и момиче, пътували на задната седалка. По време на спасителната акция пожарникарят е ударен от клон на дърво, той също е настанен в болница.

От кадрите се вижда, че  джипът "Рийндж Ровър" е буквално на съставните си части, като в радиус от над 300 метра има парчета след тежкия удар в дърветата и мантинелата.  В разстояние и от 100 метра са разнесени и части от дървото, в което се е ударил и автомобила.

Обстоятелствата около инцидента тепърва ще се изясняват. Предстои да бъде направена кръвна проба на шофьора, която да установи дали преди да се качи зад волана е употребил алкохол или наркотични вещества. 

Кристиан е студент в Пловдивския университет. Паралелно с това е съдружник във фирмата на баща си Антон Екмекчиян "Аква де лукс". На този етап все още няма информация чия собственост е джипа, който е със софийска регистрация. Според ФБ профила на младежа, той работи в автокъща, тъй че не е изключено колата да е на клиент. 

От профила му се вижда, че е почитател на луксозните автомобили, повечето му снимки са от купетата на много скъпи коли. 

Кристиан Екмекчиян

Теодора Николова

Николета У.

След мелето на  бул. „Руски”: Тежко е състоянието на двамата 22-годишни, лекари се борят за живота имИнцидентът парализира движението в голяма част от града, участъкът вече е отворен

Тежка катастрофа в Пловдив с две жертви и трима ранени! Загиналите са на 20 и 21 годиниМомче и момиче са с опасност за живота, ранен е и пожарникар

Джипът, в който загинаха двама младежи в Пловдив, е на съставните си частиДвижението по бул. „Руски" продължава да е затворено, пожарната разчиства пътното платно