След екшъна, който организира снощи, барикадирайки се в дома си, бившият полицай Венцислав Караджов е насочил стрелите си към бившата си съпруга. Днес Районна прокуратура е образувала досъдебно производство за евентуално извършено вещно укривателство - престъпление по чл. 215 ал. 1 от Наказателния кодекс. То е започнало след разпит на Караджов днес в полицията. 

След като прекара 12 часа барикадиран в дома, в който бяха убити родителите му, Караджов се предаде на полицията. Причината за крайното му решение бе влязлата в сила окончателна присъда за доживотен затвор, която той ще трябва да излежи. Бившият полицай се затвори в дома си и заяви, че е невинен. След преговори с психолози, продължили цяла нощ и неуспешен опит за самоубийство, Караджов се предаде днес в 6 часа сутринта. 

Според адвоката му Зоя Тошкова, той е бил осъден без достатъчно доказателства. Другата причина за ескалацията на напрежението била , че съпругата му Каля Караджова го е напуснала, вече имала нов мъж до себе си, а докато бил в ареста, тя продала част от семейните имоти.  

"Постъпили са данни от Караджов, че докато е бил задържан по обвинение за убийството на родителите си са били продадени два негови имота – вила в село Дедево и парцел в Пловдив. Това е станало чрез пълномощно, което той дал на член на неговото семейство, за да може имотите да бъдат прехвърлени на сина му. Впоследствие синът му е бил въведен в заблуждение да даде пълномощно на майка си за продажбата на въпросните имоти. Така те били закупени от други лица, а след това паричните средства от сделките не били предадени на сина на Караджов, а са били задържани от майка му и трето лице. По делото се извършват действия по разследването", съобщиха от прокуратурата. 

Днес Районна прокуратура също така е образувала и досъдебно производство за това, че на 16 май 2024 г. Караджов е попречил на органи на властта – полицейски служители, като не се е подчинил на разпорежданията им да напусне дома си в Пловдив, за да бъде преведен в затвора за изтърпяване на постановена  доживотна присъда за убийството на родителите си, като се е барикадирал – престъпление по чл. 270 ал. 1 от Наказателния кодекс. 

След ареста на Венцислав Караджов, Каля Караджова поддържаше неговото алиби и присъстваше на всички съдебни дела. 

В деня на екзекуцията на родителите си полицаят твърди, че си е бил у дома. Жена му – също. Синът им Алекс обаче се похвалил на приятел, че може да играе с компютърните игри, тъй като родителите му излезли.

Според защитата на Караджов тийнейджърът бъркал датите. Първоначално тъщата на полицая Мария Рекина също казва, че зет ѝ го нямало в онзи ден, тъй като с Каля отишли да нахранят кучето си, което държали в имота на ул. „София“. Пред съда обяснява, че е била подложена на натиск от разследващите. Твърди, че навирали в лицето ѝ снимките на разстреляните Караджови и я заплашвали.

По време на разследването  излезе информация, че в далечната 1998 година, когато тогавашният приятел на Каля /тогава Рекина/ е открит мъртъв. Случаят е приключен със заключението "самоубийство" , въпреки че майката на младия мъж категорично не вярва на тази версия. Той току-що се бил върнал от чужбина и имал планове за бизнес. Мъжът бил приятел и с Венцислав Караджов. Според запознати приятелят на младата жена имал момичета в чужбина. Той й изпращал печалбата, но когато се върнал тя казала, че е дала парите на Венци. По- късно Венци се жени за Каля. 

 

Полицаи обсадиха къщата на Караджов в Пловдив, казал на адвоката си, че няма какво да губиБившият полицаи казал на Зоя Тошкова, че няма да лежи невинен в затвора

Тежковъоръжени полицаи отцепиха района на къщата на Караджов, той отказва да се предадеПолиция, пожарни и линейки са на ул. „София" в район „Западен", дойдоха и барети от столицата

Караджов се опитал да се обеси, но кабелът се скъсал – приел го като знак на съдбатаСлед неуспешния опит за самоубийство той се е предал на полицията