Заради нечовешките горещини навън, Главната в Пловдив изведнъж стана доста по-тясна. За да избегнат лъчите на изгарящото слънце, жители и гости на града се движат само в тясната ивица, където сградите хвърлят сянка по централната улица.

На разстояние от най-много два метра, а на места много по-малко, се бутат и разминават хора, движещи се и в двете посоки на улицата. Останалата част от Главната пустее – малцина са тези, които рискуват да се разходят по нея на слънце, особено в най-горещите следобедни часове.

И постъпват разумно, защото за днес е обявен жълт код за опасно горещо време - подробностите четете ТУК.

И днес термометрите в града удариха 36 градуса на сянка, правейки престоя навън не само неприятен, но и опасен за здравето. Горещините ще се задържат през цялата седмица, а ще продължат и през следващата. Спокойно можем да очакваме новата „организация на движението” по Главната, която пешеходците сами са си създали, да се задържи.

Борбата с жегите изисква консумацията и на много вода. С бутилка от безценната за организма течност днес следобяд се бе сдобил и Мильо. Зад скулптурата на пловдивския зевзек някой шегаджия (или незабелязал намиращото се в съседство кошче) бе оставил минерална вода.

Празни бяха и „копчетата”, въпреки известната сянка, която дърветата там дават. Изглежда обаче тя не е достатъчна на кибиците в града и дори те се крият от жегите другаде.

Без значение посоката, хората се движат в малка част от Главната:

С минерална вода се е запасил и Мильо:

Заради жегите по Копчетата също няма никой:

TrafficNews.bg