Най-красивата пловдивчанка за 2024-та година е 23- годишната студентка Весела Тенева. Чаровното момиче спечели титлата „Мис България- Пловдив” 2024 преди дни на бляскава церемония в най-голямата зала за събития Etra Hall. Тя се изправи срещу още 13 кандидатки за короната, но единодушното мнение на журито беше, че именно Весела е най-красивото лице в града под тепетата. 

Висока е 1,77 м, а мерките и са перфектни - 88/61/92. Обожава комуникацията с деца и в момента учи специалност „Детска педагогика” в Пловдивски университет. Споделя, че в училище е била отличничка, като силно се надява високият и успех в това направление да продължи, като има намерение да запише и магистърска степен. 

Когато е на шест години започва да тренира аеробика в пловдивски спортен клуб. Завоювала е първо място в категория 9-11 годишни на европейско първенство по спортна аеробика в Словакия. Споделя, че дължи сериозната си дисциплина именно на спорта. Приключва спортната си кариера когато е на 17 години заради тежка травма, но малко след това решава да се насочи към модата.

23-годишната пловдивчанка е мотивирана и амбицирана да представи града ни по най-добрия начин на конкурса „Мис България”, който ще се състои по-късно тази година.

Ето какво още разказа за себе си „Мис Пловдив- България” 2024 година пред TrafficNews:

- Какво е усещането да си носителка на титлата „Мис България- Пловдив”?

- За мен това е огромна отговорност, тъй като смятам, че победителката трябва да бъде пример за останалите момичета и това как да се стремят към естествената красота, но и да бъдат красиви както отвън така и отвътре.

- Кое твое качество смяташ, че впечатли публика и жури?

- Аз съм страшно амбициозна и изключително чаровна. Смятам, че най-вече с усмивката си успях да ги впечатля. Чувствах се себе си на сцената и бях в свои води.

- Смяташ ли, че победата в конкурса ще те промени?

- Не смятам, че победата ще ме промени. Аз съм напълно нормално момиче, водя напълно нормален живот и просто харесвам модата и желая да се развивам в тази сфера.

- От кога се занимаваш с модни изяви и помниш ли първата си поява на модния подиум. Каква беше емоцията?

- Занимавам се с мода от четири години. Като от две години имам професионален договор с модна агенция „Визаж” под ръководството на Жени Калканджиева. Помня първото си излизане все едно беше вчера. Бях страшно притеснена и изобщо не знаех какво правя на това място. Но очевидно съм впечатлила с качествата ми регионалният представител на "Визаж" Деана Господинова, която от тогава започна да ме вика на събития и ревюта и по този начин успях да придобия опита, който имам и до днес.

- Семейството ти подкрепя ли те в това твое начинание?

- Семейството и приятелите ми са плътно зад мен. Гордеят се страшно много с мен, заради успехите ми.

- Какво е мнението ти за пластичната хирургия? Смяташ ли, че притежателката на короната трябва да е напълно естествена?

- Никога не съм била против пластичната хирургия, но прекалените неща не са ми по вкуса. Специално за конкурсите за естествена красота е хубаво всички момичета да се стремят максимално към нея.

- С каво се занимаваш?

- В момента завършвам бакалавърската си степен по специалност „Детска педагогика” в Пловдивски университет. Предстои ми да следвам и магистърска степен.

- Успяваш ли да съчетаеш учението и модата?

- Ученето никога не ми е пречило на модата. Когато нещо се прави с желание, смятам че винаги се намира време за всичко.

- Обвързана ли си и ако да половинката ти подкрепя ли те относно твоето начинание?

- Обвързана съм да. Подкрепя ме много. Присъстваше на конкурса и беше много горд от моето представяне. Сподели ми, че когато съм излязла на първия тур е настръхнал.

- Какво правиш в един твой ден? Какви са твоите хобита?

- Един мой ден минава много бързо, тъй като и работя и съчетавам учене с мода и е доста натоварен. Но съм страшно организирана и успявам да се справя с всичко. Не ми остава много време, но всъщност моето хоби е модата. Също така обичам да прекарвам времето си със семейството, с приятелите и с човека до мен.

- Чувстваш ли се готова за предстоящата изява в конкурса “Мис България” и какви са очакванията ти?

- Чувствам се много подготвена. Смятам да представя Пловдив на високо ниво и да докажа, че пловдивчанките сме очарователни жени. Нямам очаквания, но ще дам най-доброто от себе.

- Спортуваш ли и как успяваш да поддържаш фигурата си? Спазваш ли хранителен режим?

- Спортувам, да. Главно тренирам във фитнес с треньор, с който успяваме да задържим перфектна фигура целогодишно. Не се лишавам, но се старая да се храня правилно и здравословно.

- Имаш ли идоли в модния свят, които те вдъхновяват?

- Точно определена личност нямам. Възхищавам се на хора с вкус, стил и класа.

- Какви са целите ти?

- Бъдещите ми цели са да стигна възможно най-напред с конкурсите за красота и с модата. Да се реализирам успешно с професията, която уча и разбира се да изградя едно здраво и щастливо семейство.

- Какво би посъветвала младите момичета, които искат да тръгнат по твоя път?

- Това, което бих посъветвала младите момичета е да следват мечтите и целите си, да не се влияят от хорското мнение. Никое начало не е лесно и рано или късно това, което искат ще се случи. Съветвам ги да бъдат различни, да бъдат себе си и да не приличат на по-голямата част от жените. На мода са естествените, позитивни и различните жени!

Екипът на TrafficNews пожелава на Весела Тенева да донесе короната на Мис България в родния си град!