За нарушение на законите от страна на общински служители сигнализира читател на TrafficNews.bg. Случката се е разиграла в близост до кръстовището на ул. "Любен Каравелов" с "Драган Цанков" в града под тепетата, където полицаи лепнали неправомерно фиш на автомобил, паркиран в свободна зона, според собственика му. 

Пловдивчанинът, свързал се с TrafficNews.bg, разказа, че е спрял колата си, марка "Фолксваген", пред хотел Лайпциг. Той твърди, че там няма никакви табели, оказващи забранено паркиране или платен паркинг. Въпреки това само секунди, след като колата е позиционирана пред заведението на хотела, на стъклото й е поставен фиш. Според текста на документа, собственикът на фолксваген, модел "Х10", трябва да заплати глоба в размер на 50 лева за неправилно паркиране. 

Ето какво разказа той:

"Търсих си място в околните улички. Видях, че пред хотела е свободно, огледах внимателно - няма знаци, че спирането е забранено. Не е и синя зона. Паркирах колата си и тъкмо седнах в заведението отпред, когато общинска полиция, се появи сякаш от дън земя. Бяха двама и действаха толкова експедитивно, че не можах да реагирам, въпреки че масата ми бе точно на 20 метра от спрения автомобил. Лепнаха фиш на стъклото, който едвам разчитам", оплака се мъжът.

Това се случва отскоро, преди не е имало проблем с паркирането на това място, твърдят жители на района. Те предполагат, че причините за полицейската офанзива се коренят в затворените улици в близкия периметър, както й в строежа на новия търговски център.

"Точно срещу хотела се строи новият мол - едната улица е затворена, а в района е много трудно да си намериш място, за да спреш колата си. Затова полицаите са решили да изкарат дивидент от ситуацията. Но това е безочливо и нерегламентирано... Ако лепенето на фишове се извършва по тази схема, колите на мнозина могат да осъмнат окичени с честитки", предупреждават очевидци на случая. 

Екипът на TrafficNews.bg публикува фиша, разписан от Тотю Тотев, полицай от Общинска полиция. Глобата е в размер на 50 лева. Дали има нарушение следва да бъде разследвано от надлежните органи. 


TrafficNews.bg