"Това разследване е един сапунен мехур, който съвсем скоро ще се спука" . Така адвокат Зоя Тошкова определи събраните доказателства срещу пловдивския полицай Венцеслав Караджов, който е обвинен в убийството на двамата си родители - Божура и Цветан. Точно днес се навършиха 5 месеца от деня, в който Караджов бе арестуван. Той поиска да бъде променена мчярката му за неотклонение, но съдията от Окръжен съд Христо Симитчиев отказа. 

"Обвинението няма никакви преки доказателства срещу Караджов, а косвените са изключително противоречиви", заяви адвокат Тошкова. Делото вече набъбнало на 13 тома, като са направени 38 експертизи, съобщи наблюдаващият прокурор Стефани Черешарова. Според Караджов обаче в тези 13 тома нямало нито едно обстоятелство, което да го свързва с убийството. 

В края на август в полицията се е появил свидетел, който е съобщил че на 15 май е видял Венцеслав и съпругата му изхвърлят торба от висящия мост на Гребната база. Последвало е масово претърсване на Гребния канал с помощта на водолази. "В продължение на пет дни полицаите буквално изораха дъното, но нищо не откриха. И ако това е така, както твърди свидетеля, то значи, че другата им версия, че Караджов е влязъл около 19 часа в къщата на родителите си в багажника на Ситроен Берлинго, не е състоятелна" заключи Тошкова. 

За пореден път полицаят заяви, че е жертва на началника си - зам. директорът на полицията Георги Георгиев, прокурори и дознатели. Караджов също така обвини разследващите в кражба, тъй като липсвали 1000 лева, които държал в джоб на яке. "Г-н съдия, полицията стигна до там, че изпрати в килията ми "камерник" /агент - провокатор/. Само че аз няма какво да признавам, защото съм абсолютно невинен.

Решението на Окръжния съд може да бъде обжалвано във вторник пред по-горната инстанция. 

Още по темата може да видите ТУК

TrafficNews.bg