Отговорът е във всяка от манипулационните на една от най-големите лаборатории в страната – „ЛИНА”, която тази година отвори врати в градовете Пловдив и Асеновград.  Ако не сте чували за нея преди, ще Ви споделим малко полезна информация. Тя съществува от 23 години, а технологичната ѝ база към момента е без аналог в страната. В много части на България, особено край морето, „ЛИНА” е почти синоним на думата лаборатория. На „ЛИНА” се доверяват и редица известни лица – от обичаната певица Тони Димитрова до олимпийската шампионка – грацията Стефани Кирякова.

Безплатни изследвания и профилактични кампании

Годините опит вдъхновиха екипа на „ЛИНА” да създаде специални профилактични кампании с анализи на достъпни цени. Освен това всеки, който я посети, може да се изследва безплатно, защото на 2 месеца лабораторията обявява по два анализа, които се извършват само срещу такса манипулация.

„Изследвали сме хиляди хора, благодарение на което успяхме да извлечем информация кои са най-рисковите заболявания, които трябва да се профилактират по-често и кои за съжаление са пренебрегвани от пациентите. Нашите кампании целят да мотивират хората да обръщат по-голямо внимание на здравето си, защото когато заболяването е открито на време, негово лечение е много по-ефективно”, споделят от „ЛИНА”. Към момента те имат 1 манипулационна в Асеновград, 7 манипулационни в Пловдив и голяма централна лаборатория в града под тепетата. Тя се намира срещу „Акваленд” и в нея също се вземат проби.

През декември профилактичните кампании включват 9 пакета. С тях можете да се запознаете тук,  а информация за безплатните анализи е достъпна тук. Предварително записване на час не е необходимо.

Какви изследвания извършва „ЛИНА”?

Можете да я посетите за всичко в сферата на лабораторната медицина – от определяне на кръвна група, през микробиологични изследвания, до изследвания за инвитро или PCR тест за COVID-19.  Екипът ѝ включва специалисти по: клинична лаборатория, микробиология,  вирусология, имунология, паразитология, трансфузионна хематология, молекулярна биология, клинична патология и др. Лабораторията работи както по Здравна каса, така и срещу заплащане.

Къде да я откриете?

Град Пловдив:

  • ул. "Георги Данчов" №42 (с/у входа на "Акваленд")
  • бул. "Коматевско шосе" №21А
  • бул. "Васил Априлов" №48 (срещу ВМИ)
  • ул. "Света гора" №1 ("Понеделник пазар" – срещу ДКЦ 1)
  • ул. "Иван Вазов" №78 (срещу Първа градска болница "Св. Мина")
  • бул. "Цар Борис III Обединител" №33 (паркинг ул. "Колю Фичето" 1А)
  • ул. "Съединение №43" (срещу ДКЦ 5)
  • бул. "Княгиня Мария Луиза" №60.

Актуално работно време на лаборатории „ЛИНА“ в Пловдив

Град Асеновград

  • ул. "Хан Аспарух" 13Б (отстрани на болницата)

Актуално работно време на лаборатория „ЛИНА“ в Асеновград

Кого да  попитате?

В нейния Call center работят едни от най-милите служителки и те са готови да Ви дадат повече информация за адреси, изследвания и кампании. На националния номер 0700 10447 можете да запишете и домашно посещение от лаборант.

„ЛИНА” има развита мрежа от над 60 манипулационни в областите: Бургас, Варна, Пловдив, Стара Загора, Сливен и Ямбол. За винаги актуална информация може да последвате нейната facebook страница: https://www.facebook.com/MedicinskaLaboratoriaLina