Започва ремонтът на административната база на ОП „Чистота“ и ОП „Градини и паркове“  в Пловдив. Това е част от третия етап на проекта на Общината за повишаване на осигуреността на предприятията и подобряване качеството на зелените площи в Пловдив.

Припомняме, че дружеството „КОРЕКТ ФАКТОР“ ЕООД спечели обществената поръчка на обща стойност от 2 996 670 лв. с ДДС, а срокът за изпълнение е до 150 календарни дни. Проектът е съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие по Оперативна програма „Региони в растеж“, „Обединена българска банка“ АД, ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове“ и „Фонд за устойчиво градско развитие“ ЕАД.

Разлика от 500 хил.! Фирмата с най-висока оферта взе ремонта на базата на „Чистота" за 2,5 млн. лева„Корект фактор" е била класирана на първо място заради „качествения" критерий

С изпълнението на проекта ще предоставим на служителите на двете предприятия по-добри условия за поддържане на чистотата и зелените площи в града и съответно ще бъде повишено качеството на услугите“, коментира зам.-кметът по екология Анести Тимчев, който днес на място се запозна със старта на строителните дейности.

Одобреното финансиране за целия проект е 9,9 млн. лв., от които 5,84 млн. лв. са съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020“. По проекта вече беше закупена нова техника за „Чистота“ на стойност 3,1 млн. лв., а 3,7 млн. лв. бяха инвестирани в модернизиране на автопарка на „Градини и паркове“, посочват от общината.

С нова техника вече разполага и ОП „Зооветеринарен комплекс” – специален електромобил за улов и кастрация на бездомни котки. Проектът е съфинансиран от Национален доверителен екофонд по „Инвестиционна програма за климата за насърчаване използването на електрически превозни средства“. Новият автомобил е напълно безшумен, не отделя вредни емисии и е оборудван за нуждите на екипа на комплекса.