Най-големият търг в Пловдив, организиран от Агенцията за публичните предприятия и контрол, ще се проведе през юни. Българската банка за развитие продава недовършен жилищен комплекс с над 200 апартамента, 170 паркоместа и 35 магазина. Той се намира непосредствено зад спортна зала „Колодрума“, като е на калкан с комплекса на „Гербера“ на булеварда.

Началната цена на търга 33 млн. лева, като в него се включва парцела от близо 7 дка, а РЗП-то е над 30 000 кв.м.  

Жилищният комплекс е със шест секции, които са заключени между булевардите "Менделеев" и "Найчо Цанов", като неговият строеж започна преди повече от 10 години. Инвеститори бяха вече заличената фирма  „БТМ Истейтс” ЕООД, които след това продадоха проекта на  "Глобъл лизинг консулт енд практ ис” ЕООД. Последните също не успяха да завършат проекта, като накрая той бе закупен от ББР.  Въпреки че продажбата на апартаментите бе стартирана, комплексът така и не бе довършен. Според обявлението комплексът е завършен на „груб строеж“. Строителството бе възложено на "Сиенит Холдинг". 

Най-високата секция е на 16 етажа, като в нея има апартаменти, офиси и магазини. Част от тях дори са продадени.

Според обявлението търгът ще се състои н 16 юни, като в момента се приемат документи за електронния търг.  Началната цена е 33 млн. лева без ДДС, а депозитът за участие е 3,3 млн. лева. Стъпката за наддаване е 660 хил. лева.

В самите условия на търга има интересни клаузи. Една от тях е, че ако никой от оторизиралите се участници, не обяви по-висока от началната цена с една стъпка, търгът се обявява за закрит и внесените депозити за участие се задържат и не подлежат на връщане.

В условията на сключването на търга пък е записано, че предварителен договор се сключва с класирания кандидат, само и единствено при условие, че ББР получи писмени съгласия от „Сиенит строителна група“ АД, „Строителен консултант“ ЕООД и „АГМ Инженеринг“ за заместване на ББР като страна по посочените договори, от бъдещия купувач на имота.