Над 3220 литра контрабанден зехтин задържаха митнически служители на ГКПП „Капитан Андреево“, при проверка на товарен автомобил, който е влизал в страната от Турция.

На 11 май на пункта пристига влекач с полуремарке с турска регистрация. Водачът е турски гражданин и представя редовни документи за превозваната групажна стока от Турция за Германия.

На превозното средство е извършена щателна митническа проверка, при която са отбелязани необичайни плътности в превозвания товар.

Открити са 125 кашона със зехтин в опаковки от 5 и 1 литра, добре прикрити с част от декларираната стока - пакети със слънчогледови семки. Общото количество на откритото маслиново олио е 3220 литра. Установени са още и 130 недекларирани кашона със супи на прах, както и зеленчукови и месни бульони.

На водача на камиона е съставен акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

Проверката е част от общите действия срещу контрабандата с участието на служители на Агенция „Митници“, ГД „Борба с организираната престъпност“, ГД „Гранична полиция“ и Национална агенция за приходите.