Двама души са задържани заради голямо количество обработен и необработен “друсан чай” и мобилна лаборатория за производството на въпросния наркотик. Арестите са след спецакция на полицията в Бургас на територията на кв. “Победа”.

Задържаните са мъже са стари познайници на служителите от Първо Районно управление - Бургас, които в началото на март отново извършиха претърсване в обитаваната от тях къща, разположена на ул. “Кракра”.

Тогава в жилището на 48-годишен бургазлия бяха намерени и иззети два стъклени буркана, съдържащи суха тревна маса с общо тегло около 250 грама, реагирала при направения полеви наркотест на амфетамин ("друсан чай"), а от първия етаж на къщата, обитаван от друг 26-годишен бургазлия, бе намерено и иззето бурканче с 15 грама друсан чай. Открити бяха монети и книжни банкноти на обща стойност от 2500 лева.

В хода на днешната спецакция са извършени проверки и на други три адреса в кв. “Победа”, като на един от тях са открити множество празни пликове за наркотици, течност за обработване на сухата тревна маса, представляваща основата на т.нар. “Друсан чай”, както и съоръжението за пръскането на тревната маса. Установени са и лица, закупили наркотични вещества от задържаните за срок до 24 часа бургазлии, които са разпитани в качеството на свидетели. Работата по случаите продължава, предава БНТ.