Рециклирай и храни бездомните животни – чудесна инициатива, която стартира в редица градове у нас през последните години. В Пловдив също се поставиха редица „куче-коте-мат“, които пускат храна за бездомните животни срещу рециклирането на пластмасови бутилки. От няколко дни такъв автомат бе поставен и в район „Западен“ в обновения парк на Гарнизонна фурна в… детската площадка.

Читател на TrafficNews изрази възмущението си от локацията на въпросния кучемат.

„Нямам нищо против инициативата, дори напротив – похвална е! Въпросът е, че трябва да се влага малко мисъл, когато тя се реализира. Виждал съм такива кучемати до кучешки площадки в Пловдив и София, но за първи път в детска площадка. Не знам кой го е сложил, но е трябвало да прояви малко мисъл. На пет метра от въпросния кучемат е детската площадка, на която играят деца. Всеки сам се досеща, че когато такъв тип автомати се поставят – започват да се събират бездомни животни. Със сигурност мястото им не е на детската площадка. Отделно е хубаво тези ,които са го поставили да прочетат наредбите на Община Пловдив“, пише нашият читател. Според местното законодателство разхождането и пускането на кучета на детски площадки е забранено и се наказва с глоба от 50 до 300 лева.

„Така се получава, че администрацията поощрява бездомни кучета да се разхождат на детска площадка, а стопаните, които дори си държат любимците на повод там – подлежат на санкции. Не знам дали има „негласна договорка“ да не се глобяват стопани на кучета на площадки, както наскоро обясняваше кмета на „Западен“ Тони Стойчев за неправилно паркиралите коли, но наредбите са, за да се спазват. Очевидно тук – това не важи за районната администрация“, пише още пловдивчанинът.

Тони Стойчева: Има негласна уговорка да не се глобяват нарушители, които не пречат на движениетоКметицата на „Западен” ще поиска да се разреши паркиране в определени часове на Пещерско шосе

Има ли негласна уговорка да не се глобяват нарушители? Зам.-кмет опроверга Тони СтойчеваЗаконът е, за да се спазва и той е за всички, заяви Ангел Славов