Ботев ще гостува на Славия в двубой от 34-ия кръг в елита. Мачът ще се играе днес от 20:15ч. на стадион "Славия" в София.

В сряда Ботев победи Лудогорец и спечели за 4-ти път Купата на България. 

След спечелването на Купата миналата седмица Ботев реално вече си реши сезона и играе само за своята чест. Със спечелването на трофея тимът си осигури участие в Лига Европа и минимум 4 мача в евротурнирите. 

В момента Ботев е 8-ми с 45 точки, а Славия е на 10-то място с 40 точки. Ботев вече си осигури евроучастие и дори и да завърши седми няма да играе бараж, а осмият ще отиде в битката за Европа.

До момента през сезона това ще е четвърти мач между двата отбора. Ботев победи в Пловдив с 3:0 и загуби с 0:1, а в София се стигна до равенство 2:2. 

Мачът за Славия е доста важен, защото при победа тимът ще запази реални шансове за седмото място, но при загуба съвсем може да ги загуби зависи и как завърши другия мач ЦСКА 1948 и Арда.

В миналия кръг в първенството Ботев загуби от Арда с 1:2 като гост, а Славия спечели с 2:0 срещу ЦСКА 1948. 

Трайно контузен за Ботев е Георги Николов, а наказани са Мохамед Брахими и Антоан Конте.

Съдия на двубоя ще е Георги Давидов.

Вероятни състави: 

Славия: Светослав Вуцов, Ертан Томбак, Мартин Георгиев, Виктор Генев, Венцислав Керчев, Кристиян Стоянов, Исак Соле, Денислав Александров, Иван Минчев, Тони Тасев, Владимир Николов

Ботев: Матвей Игонен, Ехидже Укаки, Атанас Чернев, Ивайло Видев, Константинос Балоянис, Джеймс Етоо, Антонио Перера, Уме Емануел, Янис Карабельов, Самуел Акере, Мартин Секулич