Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е водач на листата на ГЕРБ в 16-ти МИР – Пловдив-град за участие в изборите за 50-то Народно събрание. Днес тя бе регистрирана от областния координатор Костадин Димитров в Районната избирателна комисия.

На второ място е професор Даниела Дженева – главен художествен ръководител и хореограф на Ансамбъл „Тракия“, университетски преподавател.

Юристът и преподавател по търговско право в Софийския университет д-р Георги Георгиев заема третото място, следван от магистъра по икономика Деница Николова – заместник-министър на МРРБ в две правителства на ГЕРБ, народен представител.

На шесто място е доктор Валерия Славова – специалист по вътрешни болести и ревматология, магистър по здравен мениджмънт, член на НИС на Жени ГЕРБ.

Изненада в листата на ГЕРБ в Пловдив – ексшефът на СОС и бивш зам.-министър са на челните местаБойко Борисов повежда листата, след него е проф. Даниела Дженева

„За нас е чест и отговорност, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново е водач на пловдивската листа. В нея има знакови лица на ГЕРБ, представители на местната партийна организация, експерти с авторитет в своите области“, коментира Костадин Димитров.

На регистрацията в РИК в късния следобед днес присъстваха кандидатите за народни представители в 50-то Народно събрание проф. Даниела Дженева, Георги Георгиев, Деница Николова, д-р Валерия Славова, районните ръководители Георги Стаменов и Иван Стоянов, Владимир Темелков, който е представител на Пловдив в Националния предизборен щаб.

"Цял живот работя за Пловдив, винаги съм работила в областта на културата и за културата на Пловдив. Екипът е прекрасен и се надявам на добро развитие", заяви втората в листата професор Даниела Дженева.

„За съжаление през последните 3 години безвремието, което предизвикаха от Продължаваме промяната е налице - нито кметовете, нито хората могат да работят. Ще търсим подкрепа от нашите съграждани, това са национални избори. За мен е чест да съм в листата от Пловдив. Политиците трябва да решават проблемите на хората, а не да ги занимават с проблемите си. Не е нормално вече четири дни от Продължаваме промяната да не отговарят на въпроса фалшифициран ли е един подпис или не, положил ли го е човекът или не", каза пред журналисти Георги Георгиев.

Четвъртата в листата Деница Николова сподели, че с Пловдив я свързват сантиментални чувства.

"Опитът ми като заместник-министър в МРРБ бе свързан и с развитието на Пловдив и имам поглед към развитието на целия град. Ще подготвим управленска стратегия на ГЕРБ след изборите. Имаме проект Пловдив да се превърне в най-дигитализирания град в страната, който да бъде продължен от останалите населени места. Поставяме развитието на България от гледна точка на икономическия растеж и индустрия. Друг акцент е развитието на образованието“, допълни тя.

„Моята кауза е за по-добро и достъпно здравеопазване", заяви д-р Валерия Славова.