ГЕРБ регистрира листата си в Пловдив за предстоящия предсрочен вот. Очаквано водач на листата е Бойко Борисов, но след него има редица изненади. След лидера на формацията на второ място е проф. Даниела Дженева. Хореографът бе общински съветник от ГЕРБ, но през последните два мандата се отдръпна от активната политика.

Големите изненади са след проф. Дженева. Имената на Десислава Трифонова и Радомир Чолаков ги няма, както се очакваше. Вместо тях на трето място е бившият председател на Столичния общински съвет Георги Георгиев, а четвърти е Деница Николова. Последната дълги години бе зам.-министър на регионалното развитие, като има и дълг стаж в парламента, но бе избирана от Ловеч.

На пето място е друг представител на местната структура на ГЕРБ – д-р Валерия Славова, която е ревматолог.

Шести е младият зам.-кмет на район „Тракия“ Красимир Терзиев, а седми зам.-кмет на „Източен“ – Станислава Лулчева.

Осми и девети са шефовете на зелените общински предприятия – Антон Георгиев на „Градини и паркове“ и Десислава Георгиева на „Чистота“.

Друга изненада е 11-тата позиция за Веселина Ботева. Шефът на „Социалните дейности“ в Община Пловдив минава за една от близките на Георги Титюков. Тя неизменно бе и в листите на „Кауза Пловдив“ за общински съвет през последните години.

Oчаквайте подробости!