Ето това е резултатът от безхаберието на институциите. Млади хора, които са си повярвали, че са безсмъртни и че хубавите коли и многото пари ги пазят, но се оказа, че за тях черните чували са същите като за онези без коли и без пари.

Тази катастрофа е резултат от арогантността и лицемерието на едни млади хора, позабогатели по странен и вероятно не много законен начин. Крайно време е да има нормализиране в обществените отношения и обществения договор наречен Закон за движението по пътищата да започне да се спазва. Този закон важи както за нас водачите, така и за администрациите стопанисващи пътища (общини и АПИ). На фона на грубото нарушаване на ЗДвП от страна на Столична община, тази катастрофа показва именно защо е толкова важно всички да работим заедно, ръка за ръка и да се борим с този толкова сериозен обществен проблем наречен безопасност на движението по пътищата.

Прави впечатление, при това ПТП, че на същото място е имало и друг инцидент, видно от некролозите и паметника по средата на платното за движение. В тази връзка е необходимо община Пловдив да положи усилия за това да провери нивата на безопасност и ако се налага да приложи чл. 36л от Закона за пътищата, като възложи целенасочена инспекция по пътна безопасност в този участък от пътя. Така, независимо от причините за този трагичен инцидент ще се проверят нивата на безопасността и ако се налага ще се приложат мерки за повишаване на сигурността, така че да гарантираме живота и здравето на гражданите ни.

Все още очаквам МВР и НАП съвместно да започнат проверки на всички онези младежи с твърде скъпи коли, които обикновено са в основата на жестоките катастрофи и наглите нарушения на правилата за движение по пътищата. Може би е редно да се намеси и Главният Прокурор, с цел цялостна проверка на подобни скандални фигури, а същото така в условията на предизборна кампания очаквам да видя и какво конкретно ще предложат кандидатите за народни представители по този толкова съществен и наболял за обществото ни проблем.

Тежка катастрофа в Пловдив с две жертви и трима ранени! Загиналите са на 20 и 21 годиниМомче и момиче са с опасност за живота, ранен е и пожарникар

Младият мъж, загинал при тежката катастрофа на бул."Руски", е син на служителка на КАТ-ПловдивРейндж Ровърът, който се превърна в ковчег за двама млади пловдивчани, се е движел с близо 200 км/час

*Диана Русинова е опитен лидер, експерт и иноватор в управлението на транспортния риск и превенцията на наранявания и загинали при пътнотранспортни произшествия. Като основател и председател на Европейския център за транспортни политики, нейните цели включват целенасочени инспекции за пътна безопасност, използване на научен подход при определяне на причините за загиналите при пътнотранспортни произшествия, предоставяне на независими разследвания и оценки на пътната безопасност. Г-жа Русинова е призната от европейски и български държавни институции за изключителния й ангажимент за намиране на нови методи за допълнително подобряване на безопасността и ефективността на транспортната инфраструктура в световен мащаб.